‘Bizim, doğru kararlar alacak bir bakana ihtiyacımız var’

Güncelleme Tarihi:

‘Bizim, doğru kararlar alacak bir bakana ihtiyacımız var’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2022 17:20

Almanya’da enerji kriziyle ilgili tartışmalar devam ederken, Yeşiller’li Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’e dönük eleştiriler yoğunlaştı. CDU/CSU’nun Federal Meclis’e sunduğu ‘yurttaşlar ve işletmeler için enerji politikası perspektifi’ başlıklı önergenin tartışmaları sırasında muhalefet partileri Habeck’e ağır suçlamalarda bulundu.

Haberin Devamı

CDU’lu Federal Tarım eski Bakanı Julia Klöckner, geçen hafta “Şayet doğalgaz tasarrufunda başarılı olur, havalar da iyi giderse, bu kışı sorunsuz bir biçimde atlatma şansımız çok yüksek” diyen Habeck’in umudunu ‘yukarıya’ bağlamasını eleştirdi. Klöckner, “Almanya’nın şamanistlere ihtiyacı yok. Bizim şu anda doğru kararlar verecek bir Ekonomi Bakanı’na ihtiyacımız var” dedi. CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, hükümeti enerji krizine karşı pasif davranmakla suçlarken, zaman kaybetmeden enerji fiyatlarına tavan fiyat konulması çağrısında bulundu. Czaja, Bakan Habeck’i ülke genelinde bir kaosa yol açmakla suçladı. Muhalefet partili bazı politikacılar da Habeck’in enerji şirketlerine ödenmek üzere tüketicilerden enerji katkı payı alınması planına tepki gösterip bu karardan vazgeçmesini istedi.

Haberin Devamı

‘Bizim, doğru kararlar alacak bir bakana ihtiyacımız var’
Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck

Yeşiller ise Bakan Habeck’e tam destek verdi. Yeşiller’li Dieter Janecek, “Geçmişteki on yıllarda hiçbir Federal Ekonomi Bakanı, krizlere karşı Robert Habeck kadar çabuk ve dinamik reaksiyon göstermemiş” diyerek Habeck’i savundu. Koalisyon ortakları SPD ve FDP’li konuşmacılar ise hükümetin vatandaşın yükünün azaltılması için gereken yardım paketlerini hayata geçirdiğini vurgularken, enerji katılım payının gözden geçirileceğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!