“Bize güvenin”

Güncelleme Tarihi:

“Bize güvenin”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 11:24

Almanya’da neonazi çetesi tarafından katledilenlerin aileleri, yakınlarıile Keup’taki bombalı saldırı mağdurlarına birer mektup gönderenAlman İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich “Bize güvenin” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’da 2000-2007 yılları arasında sekiz Türk, bir Yunan ve bir Alman kadın polisi katleden ve 9 Haziran 2004 günü Köln’de Türk esnafın bulunduğu Keup Caddesi’nde çivili bomba eylemi ile 22 Türk’ün yaralanmasına yol açan neonazi Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) çetesi ile ilgili gelişmeler sürüyor.

Almanya İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich’in, katledilenlerin aileleri, yakınları ile Keup’taki bombalı saldırısı mağdurlarına 27 Temmuz’da birer mektup gönderdiği ortaya çıktı. Alman bakanın “Devlete ve bana olan güveninizi yeniden kazanmak için her şeyi yapacağız” dediği mektup aynen şöyle;

“23 Şubat 2012’tarihinde düzenlenen anma törenleri vesilesi ile kişisel olarak bazılarınızla yaptığım görüşmeler beni derinden etkiledi. Ve hala da etkilemekte. Bu cinayeti işleyenlerin yıllarca ortaya çıkmaması sizler için ne kadar acı verici olduğunu ve bu cinayetlerin tamamıyla aydınlatılmasını arzu ettiğinizi biliyorum. Medyada Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütünün ortaya çıkmasından belgelerin imha edildiğine dair haberler de sizi şüphesiz huzursuz etmiştir.”

Uzman görevlendirildi

“Bu zaman içerisinde imha edilen belgelerin paralel belgeler sayesinde yeniden ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca uygun olmayan bir biçimde bu belgelerin imha edilmesi durumu da araştırılıyor. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı bu durumun tamamen ortaya çıkarılması için görevlendirilmiştir. Bu teşkilatın hazırladığı raporlar saydamlık ilkesine uygun olarak Federal Meclis Araştırma komisyonu ile parlamentonun kontrol komisyonuna aktarılmıştır. Ayrıca imha edilen belgeler ile ilgili her şeyin ortaya çıkarılması için bakanlığımda uzman görevlendirilmiştir. Aynı zamanda şuandaki duruma ve eldeki verilere göre bazı medya organlarında devlet organlarının NSU üyesi üç kişinin ve bunlarla bağlantılı kişilerin ajan olarak kullanıldığı yönündeki haberler de gerçekleri yansıtmamaktadır. Sizi temin ederim ki, daha önce de söylediğim gibi NSU terör örgütü ile bağlantılı olan tüm ilişkileri ve karanlık noktaları açığa çıkarmak için tüm gücümle çalışacağım. Almanya’da böyle bir durumun tekrar etmemesi ve sizin devlete ve bana olan güveninizi yeniden kazanmak için her şeyi yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!