Biyometrik foto kabinleri hazır

Güncelleme Tarihi:

Biyometrik foto kabinleri hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 12:36

Avrupa'da başkonsolosluklardaki foto kabinler biyometrik fotoğraf hizmeti vermeye başladı. Yeni kabinlerin en önemli özelliği ise çekilen fotoğraflar ilgili memur tarafından dijital ortamda görülebilmesi.

Haberin Devamı

Haziran ayından itibaren dağıtılmaya başlanacak biyometrik pasaportlarla birlikte, konsolosluklardaki foto kabinler de yeni pasaportlara göre ayarlandı. Avrupa'da 13 yıldır çeşitli konsolosluk, belediye ve devlet dairelerinde foto kabin hizmeti sunan Turan Erdaş, yeni uygulamaya uygun şekilde biyometrik fotoğraf çeken foto kabinlerle çalışmaya başladıklarını belirtti.

Berlin Başkonsolosluğunda biyometrik fotoğraf çekebilen yeni foto kabini tanıtan Turan Erdaş, yeni sistemde, çekilen fotoğrafların doğrudan ilgili memur tarafından görülebildiğini belirtti. Berlin, Hamburg, Mainz, Londra, Antverpen, Rotterdam ve Deventer konsolosluklarında foto kabin hizmeti sunan Turan Erdaş, yeni sistemin hızlı ve kolay kullanılabilir olduğunu belirtti.

Flaş arkadan patlıyor

Yeni foto kabinlerin, 8 saniyede vesikalık ve biyometrik fotoğraf çekebildiğini kaydeden tekniker Raif Çelebi, “Foto kabinler Türkçe, Fransızca, Almanca, İngilizce ve İtalyanca olmak üzere 5 dilde hizmet veriyor. Otomatik olarak müşteriyi komutlarla yönlendiren foto kabinler, duruş şeklinin biyometrik fotoğraf için uygun olup olmadığını uyarıcı sistemi sayesinde belirtiyor.

Biyometrik fotoğrafta arka fonlar gri olmak zorunda. Ayrıca gölge olmaması için flaş arkadan patlıyor. Yeni foto kabinlerin özelliği ise konsolosluk işlemi için gelen bir kişinin burada çektirdiği fotoğrafı dijital ortamda doğrudan ilgili memura iletebilmesi. Foto kabin her fotoğraf için bir numara veriyor ve bu numarayla birlikte memur, işlemini yapacağı kişini fotoğrafını bilgisayarında görebiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!