Bisiklet bağışı sorunu çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet bağışı sorunu çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 10:10

TÜRKİYE'deki çocuklara yardım amaçlı toplanan ancak bağışla ilgili gerekli evraklar alınmadığı için Uşak Gümrüğü'nce el konulan 118 bisiklet için Ankara'daki Gümrük Genel Müdürlüğü devreye girdi.

Haberin Devamı

Bavyera Eyaleti'ndeki Günzburg'da seyahat acentesi işleten Yaşar Karacam'ın girişimleri ile toplanan bir TIR dolusu bisiklet, 23 Nisan'da Dumlupınar'daki çocuklara dağıtılacaktı. Karacam "Sorun çıkması üzerine Almanya'daki konsolosluktan 'Bağış belgesi' aldım. Ancak faturası olmayan ikinci el bisikletler 'İhtiyaç malzemesi' sınıfına girmediği için yine başarılı olamadık" dedi.

Girişimde bulunacaklar

Son çare olarak Ankara'daki Gümrük Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini söyleyen Karacam "Yetkililer bisikletlerin 23 Nisan'a kadar çocuklara dağıtılmak üzere Dumlupınar'a ulaşması için girişimde bulunacaklarını söylediler. Konuyla ilgili Uşak Gümrüğü'ne de bilgi verilecek. Umarım Almanya'daki yardımseverlerin emeği boşa gitmez. Bundan böyle yardım göndermeden önde mutlaka yetkililerden bilgi alacağım. Birdaha ki sefer için malzemeleri kamu yararına çalışan bir derneğe bağışlamamız tavsiye edildi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!