‘Birlikte daha güçlüyüz’

Güncelleme Tarihi:

‘Birlikte daha güçlüyüz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2025 11:101dk okuma

Almanya’nın Pforzheim kentindeki DİTİB Fatih Camii, Ramazan ayında farklı kültür ve inançlardan isimleri bir araya getiren anlamlı bir iftar programına ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, toplumsal dayanışma ve dinler arası diyaloğun önemi vurgulandı.

Haberin Devamı

Programa, CDU Federal milletvekili Gunther Krichbaum, MÜSİAD Karlsruhe Başkanı Kamil Manzak, Pforzheim Türk Veliler Derneği Başkanı Mümin Karaca, Türkspor 2. Başkanı Engin Demiral, Pforzheim Meclis Üyesi Barış Özkan, UİD Pforzheim Başkanı Recep Köse ve çeşitli dinlerden temsilciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan DİTİB Pforzheim Fatih Camii Dernek Başkanı Mahmut Demirer, “Bu buluşma, farklı inançların barış içinde bir arada yaşayabileceğinin en güzel örneğidir” dedi.

‘Birlikte daha güçlüyüz’
‘İSLAMOFOBİYE KARŞI DURMALIYIZ’
15 Mart Uluslararası İslamofobiyle Mücadele Günü’ne de değinen Demirer, “Camiler yakılıyor, Müslümanlara yönelik nefret suçları devam ediyor. Tıpkı Yahudi ve Hıristiyan düşmanlığına karşı çıktığımız gibi, İslamofobi’ye de karşı durmalıyız” diye konuştu. Demirer, DİTİB’in 1969’dan bu yana Almanya’daki Müslümanların dini eğitimi, toplumsal uyumu ve kültürel entegrasyonu için çalıştığını belirterek, “Ramazan, barış ve kardeşlik ayıdır. Gazzelilerin acıları son bulana kadar dua edeceğiz” ifadelerini kullandı. İftar sonrası katılımcılar arasında samimi diyaloglar kurulduğu gözlemlenen programda, Mahmut Demirer, “Bu tür buluşmalar, ortak insani değerlerimizi hatırlatıyor ve toplumsal dayanışmayı artırıyor” dedi. Etkinlik, Pforzheim’ın önemli kültürel faaliyetleri arasında yerini alırken, “Birlikte daha güçlüyüz” mesajı öne çıktı.
‘Birlikte daha güçlüyüz’

‘Birlikte daha güçlüyüz’

‘Birlikte daha güçlüyüz’


 

 

BAKMADAN GEÇME!