Bir zamanların çetesi vakıf oluyor

Güncelleme Tarihi:

Bir zamanların çetesi vakıf oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 14:55

ALMANYA'da özellikle 1990'lı yıllarda medyada adından sık sık söz ettiren ve Türk gençleri arasında efsaneye dönüşen “36 Boys” çetesi şimdi vakıf oluyor.

Haberin Devamı

Berlin'de duvarların yıkılmasından sonra Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesinde Türk gençlerin oluşturduğu “36 Boys” çetesi, 90'lı yılların sonunda ise dağılmıştı. Aralarında ünlü yönetmen Neco Çelik, Kick boks dünya eski şampiyonu “Muci” lakaplı Muzaffer Tosun ve 36 Boys ismini ünlü bir tekstil markasına dönüştüren girişimci Cüneyt Kömürcü'nün de bulunduğu genç bir grup, 36 Boys markasını, gençlere yönelik çalışmalar yapan bir vakfa dönüştürmek için kolları sıvadı. 36 Boys Vakfı çalışmalarına ise, Almanya'nın önde vakıfları, bazı ünlü PR ajansları ve siyasetçiler de destek veriyor.

Vakıf kurulma çalışmalarını yürüten 36 Boys tekstil markasının kurucularından Cüneyt Kömürcü, 36 Boys Vakfı ile gençlerin, kültür-sanat, bilim ve siyaset dünyasında genç yaşta sorumluluk sahibi olmalarını sağlayamaya çalışacaklarını belirtti. Cüneyt Kömürcü, üçten fazla gencin biraraya geldiği ve sosyolojide, “Positive Peer Group Culture” adı verilen, gençler arasındaki küçük gruplaşmaların, doğru yönlendirilmesi durumunda çok olumlu bir sonuç vereceğini kaydetti. Cüneyt Kömürcü, kurulacak vakfın, profesyonel çalışmalar yürüteceğini ve vakfın yönetim kurulunda bilim adamları, siyasetçiler ve gençlerin yer alacağını kaydetti. Vakıf kapsamında, gençlerin sanatçılarla birlikte kültür-sanat çalışmalarına da katılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!