Bir kent daha yasakladı

Güncelleme Tarihi:

Bir kent daha yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2020 10:10

Almanya, koronavirüs yayılmasını yavaşlatmak için günlük hayatı önemli ölçüde kısıtlayan önlemler aldı. Ancak önlemlere rağmen koronavirüs hızla yayılıyor. 24 saat içinde yeni koronavirüs vakası 2 bin 800 civarında arttı. 15 bini aşkın vaka sayısıyla dünyada 5’inci sırada.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bazı eyalet başbakanları dışarı çıkma yasağını gündeme getirdi. Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti kamu televizyonu SWR eyaletin Yeşillerli Başbakanı Winfried Kretschmann’a dayandırdığı habere göre eyalet başbakanları pazar günü Başbakan Angela Merkel’le bir araya geliyor. Zirvenin gündemi sokağa çıkma yasağı.
Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Kretschmann, alınacak sıkı tedbirlerin halkın tutumuna bağlı olacağını söyledi. Başbakanlık Müsteşarı Helge Braun ise sokağa çıkma yasağı kararı için cumartesi gününü mercek altına alacaklarını söyledi. İnsanların genel olarak cumartesi günü buluştuğunu ve randevulaştığını belirten Braun, eğer önlemlere uyulmazsa, eyaletlerin çok daha fazla önlemlere kararlı olduğunu kaydetti.

LANDSBERG KARŞI ÇIKTI
Almanya Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, günlük yaşama getirilen kısıtlamalara zaman sınırlaması getirilmesini ve sokağa çıkma yasağının hazırlanmasını istedi. Toplumun kısıtlamaları ebedi olarak kabul edemeyeceğini belirten Reinhardt, korku ve endişenin insanların psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi. Reinhardt, 65 yaş üzeri risk grupları ve kronik hastalar için bu kısıtlamaların uzun süreceğinin de söylenmesi gerektiğini belirtti.
Almanya Belediyeler Birliğ Başkanı Gerd Landsberg ise sokağa çıkma yasağına karşı çıktı. Yasağın en önemli özgürlük alanına bir müdahale olacağını belirten Landsberg, insanların alınan karar ve önlemlere çoğunluklu olarak uyduğunu ve yasağa gerek bulunmadığını söyledi. İnsanların kurallara uymadığı şehir merkezleri, meydanlar gibi yerlerde istisnai olarak dışarı çıkma yasağı uygulanabileceğini belirten Landsberg, bunun bölgesel olarak sınırlı kalması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

SIKI SINIRLAMALAR VAR
Öte yandan Almanya sokağa çıkma yasağına bir kent daha eklendi. Bavyera’nın Çek sınırı yakınındaki Mitterteich ve iki komşu kasabasının yanında Baden Württemberg Eyaleti’ndeki Freiburg kenti de sokağa çıkmaya çok sıkı sınırlamalar getiriyor. Büyükşehir Belediyesi riskli bölge İsviçre ve Fransa sınırında oldukları için dışarı çıkmayı kısıtlama kararı aldıklarını açıkladı. Yasak yarın sabahtan itibaren başlayacak ve ilk etapta iki hafta sürecek. Kamu alanlarına giriş yasaklanırken, vatandaşlar doktor, iş, alışveriş gibi acil durumlarda dışarı çıkabilecek. Sokağa çıkanlar ya tek başına ya da iki kişi olabilecek. Aile fertleri birlikte sokağa çıkabilecek ancak dışardakilerin hepsi aralarında en az 1.5 metre mesafeyi koruyacak. Dışarıda spor faaliyetleri yalnız veya aile fertleri arasında yapılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!