Bir istediler üçüz oldu

Güncelleme Tarihi:

Bir istediler üçüz oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 14:36

Bir yıllık evli olan Selda-Rafet Şahin çiftinin Mert (1780 gram), Eray (1680 gram) ve Efe Şerafettin (1660 gram) adlı üç erkek çocukları dünyaya geldi. Leverkusen Kliniği Jinekoloji Bölümü Başhekimi Doç. Dr. Kubilay Ertan, “Normal olarak üçüz çocuk dünyaya getiren kadın oranı 8 binde birdir. Genelde çoğuz çocuk durumu suni döllenmede sık sık görülüyor” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln yakınlarındaki Leverkusen Kliniği Çocuk Doğum Bölümü'nde Selda ve Rafet Şahin çiftinin, nur topu gibi üç erkek çocuğu dünyaya geldi. Erken dünyaya geldikleri için kuvözün içine konulan Mert (1780 gram), Eray (1680 gram) ve Efe Şerafettin (1660 gram) adı verilen üçüzlerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Bir yıl önce Düsseldorf'ta dünya evine giren Şahin çifti, sevinçlerini şöyle dile getirdiler: “Bir bebeğimiz olmasını istiyorduk. Allah bize üç tane birden verdi. Aslında ikimizin ailesinde de ikiz veya üçüz çocuk doğuran yok. Hamileliğin 6. haftasında ikiz, 4. ayında ise üçüz çocuk sahibi olacağımızı öğrenince önce şok olduk. Bir aksilik olacak diye çok korkuyorduk. Ancak bu klinikte Dr. Kubilay beyin olması bizi gerçekten çok rahatlattı. Kendisine çok teşekkür ederiz. Sonuçta yavrularımızın hepsi sağlıklı olarak dünyaya geldi. İlk başta ikimizin de ailesi üçüzlerin bakımında bize yardımcı olacak. Yoksa üç çocukla baş etmemiz bir hayli zor olacak.”

NORMAL ÜÇÜZ ORANI SEKİZ BİNDE BİR

Doğumu gerçekleştiren Kliniğin Jinekoloji Bölümü Başhekimi Doç. Dr. Kubilay Ertan da, “Normal olarak bu gibi çoğuz doğumlar tüp bebek denilen, suni olarak hamile kalan annelerde çok sık görülüyor. Normal olarak üçüz çocuk dünyaya getiren kadın oranı 8 binde birdir. Çocuklardan Eray ile Efe tek yumurta ikizi. O yüzden de birbirlerine çok benziyorlar. Normal doğumlar 40 hafta içinde seyrederken, bu ikizlerde 37-38 haftada, üçüz çocuklarda ise 32-33 haftalarda gerçekleşir. Şahin ailesinin çocukları 33. haftada dünyaya geldi. Şu anda birkaç hafta kuvöz içinde tutulacaklar. Daha sonra anne sütüyle beslenebilecekler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!