Bir Deniz Masalı Bremen'de

Güncelleme Tarihi:

Bir Deniz Masalı Bremende
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 21:21

Tanınmış fotoğraf sanatçısı İlker Maga'nın uzun yıllardan bu yana hazırlığını yaptığı "İstanbul: Bir Deniz Masalı" adlı fotoğraf sergisi Almanya'nın Bremen kentinde açıldı.

Haberin Devamı

Tanınmış fotoğraf sanatçısı İlker Maga’nın uzun yıllardan bu yana hazırlığını yaptığı 'İstanbul: Bir Deniz Masalı' adlı fotoğraf sergisi Almanya’nın Bremen kentinde açıldı.

Bremen’de düzenlenen 'Entegrasyon Haftası' çerçevesinde Liman Müzesi (Hafenmuseum) galerisinde düzenlenen serginin açılışı, çok sayıda Türk ve Alman sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Liman Müzesi yetkilisi Claudia Seidel, Maga’nın çalışmalarından övgüyle söz ederek, sanatçının, 'güzel kent' olarak nitelendirdiği İstanbul’a olan sevgisinin, bu serginin oluşturulmasına ivme kazandırdığına inandığını söyledi.

Bremen Türk Akademisyenleri Birliği Başkanı Rıfat Hatunoğlu da Maga’nın Avrupa’nın birçok kentinde resim sergisi açtığı gibi, 30’dan fazla çeşitli konuda kitabı bulunduğunu belirterek, '16 yaşında fotoğrafçılığa başlayan Maga, 20 yaşında gazeteciliğe de merak salmış ve bunların yanı sıra yazar ve yayımcı olarak da mesleklerini başarıyla sürdürmektedir. Derneğimizin kurucu üyelerinden olan Maga gururumuzdur' dedi.

Bremen İşverenler kuruluşu TEWİFO’nun Başkanı Bülent Uzuner de 2010 yılında gösterimi İstanbul’da sona ereceğini ifade ettiği 'İstanbul: Bir Deniz Masalı' sergisinin, Bremen’den yola çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, fotoğraflarıyla İstanbul’un yakından tanınmasına fırsat verdiği için Maga’ya teşekkür etti.

Maga da tarihi boyunca dünyada ilgi odağı olmuş İstanbul’u görmenin hala bir ayrıcalık olduğunu düşündüğünü belirterek, 'İstanbul, belki de Roma’yla karşılaştırılması mümkün olan bir tarih ve kültür kenti' şeklinde konuştu.

İstanbul’un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olacağını hatırlatan Maga, 'Sergimle İstanbul 2010 için Avrupa’da bir kamuoyu oluşturmak istedim' dedi.

Sergi alanının yeterli olmaması nedeniyle Maga’nın 300 eserinden, çoğunluğu büyük formatlı siyah-beyaz olmak üzere ancak 58 fotoğrafının yer alabildiği sergi 4 Ocak 2009 tarihine kadar açık kalacak.

Almanya ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde açılacak olan sergi son olarak 2010 yılında İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Sergi çerçevesinde 'Maga-İstanbul' adını taşıyan bir de kitap yayımlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!