'Bir de şampiyonluk yaşasam'

Güncelleme Tarihi:

Bir de şampiyonluk yaşasam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 14:32

En sert oynanan sporlardan birini yapıyor. Omzunda lifi koptu, çenesi kırıldı, beş dişini kaybetti. Tutkuyla bağlı olduğu bu hokeyinden kopamayan 25 yaşındaki Sinan Akdağ, tam 48 kez Alman milli takım forması giydi. Ligde 10 puan farkla lider Adler Mannheim takımın defans sporcusunun tek hedefi Bundesliga ve Dünya şampiyonluğu keyfi yaşamak.

Haberin Devamı

SİNAN Akdağ, 25 yaşında. Üç yaşında buzun üstüne çıktı. Bir daha da inmedi. 22 yıldır dünyanın en sıra dışı sporları arasında bulunan buz hokeyi oynuyor. Tempolu ve çok sert oynanan bir spor. Sporcular çok sık ve ağır sakatlıklar geçiriyor. O da sakatlıklardan nasibini alanlardan. Bundesliga'nın açık ara lideri Adler Mannheim'ın yıldızı. Alman milli takımının değişmez sporcusu. Yaşıtları ve çevresindekilerin çoğu popüler olan futbolu seçerken o buz hokeyi tercih etmiş. Buz hokeyine başlaması da hayli ilginç.

Bir de şampiyonluk yaşasam


BABAMIN İŞ ARKADAŞI SÖYLEYİNCE

Sinan'a neden futbol veya başka bir spor değil de buz hokeyi diye sorunca “Ben daha üç yaşındayken babamın
Bir de şampiyonluk yaşasam
iş arkadaşı ona 'oğlunu buz hokeyine gönder sene' demiş. Babam da buz hokeyinin ne olduğunu bilmediği için 'o da ne' diye sormuş. Arkadaşı anlatınca da o da 'neymiş bu bakayım. Götürüyüm de oğlanı yazdırayım' deyip benim elimden tutup evimizin yakınındaki buz hokeyi kulübene yazdırmış. Gidiş o gidiş. O günden buyana hiç kesintisiz buzun üstündeyim. Buz hokeyinin yanı sıra paralelinde futbol da oynadım. 11 yaşıma kadar futbol oynamayı sürdürdüm. Ancak daha sonra bıraktım. Bana uygun sporun buz hokeyi olduğuna karar verdim. 14-15 yaşlarından itibaren buz hokeyi yapmaya başladım.” Çok sert spor anne hiç karşı çıkmadı mı ? Sorusuna Sinan “İlk başlarda biraz tedirgin ve şüpheliydi. Profesyonel olarak oynamamı da istemediler Fakat daha sonra desteklediler. Zaten annem ve babamın desteği olmazsa devam ettirip profesyonel olma şansım yoktu.”

Bir de şampiyonluk yaşasam


YETENEĞİ ÇABUK KEŞFEDİLDİ

Güçlü fiziği ve çevikliğine yeteneği de eklenince otoriteler tarafından çabuk keşfedilen Sinan, 14-15 yaşından itibaren buz hokeyini hayatının merkezine aldığını anlatıyor. Milli sporcu “Benim profesyonel sporcu olarak buz hokeyi sürdüreceğim erken yaşlarda belli oldu. Onun için bu yaşlardan itibaren tüm konsantremi buz hokeyine verdim. Buzun üstünde müthiş mutlu oluyorum. Ama çok zor ve sert bir spor. Her bir antrenmanımız dört saat sürüyor. Lig maçları, milli maçlar ve turnuvalar nedeniyle her iki günde bir neredeyse maçlara çıkıyoruz. Yoğun bir program. Dayanıklık isteyen bir spor. Ama dışarıdan görüldüğü kadar çok sert de değil. Diğer sporlardan farklı olarak maçlara formaların dışında koruyucular ve aksesuarlarla çıkıyoruz. Vücudumuzun her yerini korumak zorundayız. Yoksa sakatlıklar kaçınılmaz” dedi.

Bir de şampiyonluk yaşasam


BEŞ DİŞİMİ KAYBETTİM

Şimdiye kadar çok ağır bir sakatlık geçirmediğini söyleyen Sinan “Omzumda lif attı. Altı hafta oynayamadım. Bir keresinde de çenem kırıldı. Beş dişimi kaybettim.” Bunlar ağır sakatlık sayılmaz mı diye araya girince “Sakatlıklar bu sporun bir parçası” diyor. Özellikle annesi ve babası maçlarını hiç kaçırmıyor Sinan'ın. “Annem ve babam burada olduğu sürece maçlarımı kaçırmazlar. Çok heyecan ve ilgiyle izliyorlar. Ben sakatlanacağım diye annem çok kaygılanıyor. Her yere düştüğümde çok üzülüyor ve 'acaba ne oldu' diye endişe ediyor. Ama hem annem, hem de babam maçları çok severek ve heyecanla izliyorlar.”

MİLLİ TAKIMIN DEĞİŞMEZİ

Almanya'da buz hokeyinde ilk milli olan sporcu. Şimdiye kadar genç ve A milli takımında 48 kez forma giydi. Dünya şampiyonasında oynama onuru elde etti. Mayıs ayında düzenlenecek dünya şampiyonasında milli takımın yine en gözde sporcularından biri. Bundesliga Buz Hokeyi'nde lider Adler Mannheim'ın defansında oynuyor. Takımı 10 puan farkla lider. Şampiyonluğun da en güçlü adayı. “Ligde çok iyi gidiyoruz. 10 puan farkla lideriz. Ardından play off maçları var. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Benim de Buz Hokey'in de tek amacı var: o da şampiyonluk. Bir de şampiyonluk yaşasam. Başka da bir şey istemiyorum” sözleriyle şampiyon olmayı ne kadar çok istediğini anlattı. Sinan yoğun maç ve antrenman trafiğinin yanı sıra eğitimini de aksatmıyor. Dışarıdan üniversiteyi bitirmeye çalışıyor. İşletme eğitimi aldığını söyleyen Sinan “Bir mesleğimin olması lazım. Diplomamı alacağım. Bu sporu ben 35 yaşına kadar yapabilirim. Daha sonra yapamam. Hayat 35'ten sonra da devam ediyor” dedi.

Buz hokeyinde sporcuların çok para kazanıp kazanmadığını soruğumda ise “Futbolcular kadar değil. Kıyas bile olmaz. Ama biz de fena kazanmıyoruz. Bir ev ve araba alacak kadar para kazanabiliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!