Binbir kere Maaşallah!

Güncelleme Tarihi:

Binbir kere Maaşallah
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2007 21:52

Leyla ve Mehmet Can Şen çiftinin ilk çocukları Bedia Aleyna, Essen Üniversitesi Kliniğinde bu yıl gerçekleşen 1000. doğumla dünyaya geldi. Üniversite Kliniğinde 35 yıldan sonra ilk kez bu yıl içinde bininci doğuma ulaşıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Essen Üniversitesi Kadın Doğum Kliniğinde bu yıl içinde ulaşılan 1000. doğumla bir Türk kızı dünyaya geldi. İkisi de 27 yaşında olan Leyla ve Mehmet Can Şen çiftinin Bedia Aleyna adını verdikleri çocukları, 18 aralık sabahı saat 06.43’de dünyaya gözlerini açtı.

Bedia Aleyna’nın doğumuyla 35 yıl sonra Essen Üniversitesi Kliniğinde ilk kez bir yıl içinde 1000. doğuma ulaşıldı. Sadece doğumlar sayıldığı, ikizler, üçüzler de tek doğum olarak kabul edildiği için Aleyna, bu yılın bininci bebeği olarak değil, bininci doğumda dünyaya gelen bebek olarak kayıtlara geçti. Essen Üniversitesi Kadın Doğum Kliniği, bu sevinçli doğumu resimleyerek basına duyurdu.

DOÐUMLAR ARTIYOR

Kadın Doğum Kliniği Direktörü Prof. Rainer Kimmig, Şen çiftini hastane odalarında ziyaret ederek bir demet çiçekle kutladı. Prof. Kimmig, uzun bir süre sonra bininci doğuma ulaşmalarının çok sevindirici bir gelişme olduğunu söylerek, Almanya’daki genel eğilimin tersine kliniklerinde 1998’den bu yana doğumların arttığını gözlemlediklerini bildirdi.

Prof. Kimmig, kliniklerinde uzman ekipleriyle anne adaylarına ve annelere en iyi sağlık hizmetini sunduklarını söyledi. Anne Leyla Şen, "Bininci doğumun bana denk gelmesi güzel bir rastlantı. Eşim ve ben kızımız olsun istiyorduk. Çok sevinçliyiz. Sorunsuz bir doğum oldu. Benim ve kızımın sağlığı çok iyi. Aleyna çok sevdiğim bir ad' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!