Bilmeniz gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Bilmeniz gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 16:42

Yolculuk sırasında işinize yarayacak bilgileri sizin için bu sayfada topladık. Ülkenin artıları, eksileri neler, benzin istasyonundaki fiyatlar, otoyol veya vinyet ücretleri, önemli telefonlar ve sözlükten faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Hırvatistan’da otoyolda hız limiti saatte 130 km, karayolunda 110 km
- Ülkeye girdikten sonra para bozdurmanız daha avantajlı
- Her ödemede mutlaka fiş isteyin
- Hız limitini aşmanın cezası 500 Kuna ve üstü
- Gündüz far yakma zorunluluğu var
- Araçta ilk yardım çantası, çekme halatı, reflektörlü yelek ve yedek ampul bulundurmalısınız.


+ARTILAR+
- Boydan boya bakımlı otoyol
- Sınır kapıları modern ve genis
- Yol boyunca dinlenme tesisleri ve park alanları bulunuyor

-EKSİLER-
- Ülkede ödenmesi gereken otoyol ücretleri uygun değil
- Trafik cezaları cep yakıyor
- Benzincide zaman zaman fazla para alınıyor

YOL BİLGİSİ:

Zagreb’ten sonra Slovanski Brod istikametine gidip Sırbistan’a geçiş yapabilirsiniz. Hırvatistan, Avrupa’daki Türkler’den vize istemiyor. Ancak aile birleşimi kapsamında Türkiye’den gelen eşlerin, zaman zaman vize almadan yola çıktığını, ancak Slovenya sınırından geri döndüğünü öğreniyoruz.

OTOYOL ÜCRETLERİ:

Maribor’dan gelenler:
Slovenya sınırı-Zagreb:
Otomobil: 42 Kuna (6 Euro)
Minibüs: 62 Kuna (8 Euro)

Ljubljana’dan gelenler:
Slovenya sınırı-Zagreb:
Otomobil: 5 Kuna (70 Cent)
Minibüs: 7 Kuna (1 Euro)

Zagreb-Sırp sınırı:
Otomobil: 105 Kuna (14 Euro)
Minibüs: 139 Kuna (20 Euro)

BENZİNCİDE FİYATLAR:

(1 Euro: 7,3 Kuna)
Mazot: 6,56 Kuna
Süper benzin: 7,07 Kuna
Su (0,3 litre): 4,89 Kuna
Sandviç: 15 Kuna
Kahve: 7 Kuna,
Sigara: 17 Kuna

ÖNEMLİ TELEFONLAR:

Polis: 92
Ambulans: 94
T.C. Zagreb Büyükelçiligi, Tel: 00 (3851) 48 64 660

HIRVATÇA SÖZLÜK (Türkçe okunuşuyla):

Dober dan: İyi günler
Dobro yutro: Günaydın
Doviçenya: Hosçakalın
Hvala: Teşekkürler
Voda: Su
Kruh: Ekmek
Kava: Kahve
Yedan: Bir
Pomoç: Imdat
Messo: Et
Teleçe messo: Dana eti
Goveçe messo: Sığır eti
Yaneçe messo: Kuzu eti
Racun: Fiş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!