Bilim insanları çocuklar için bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Bilim insanları çocuklar için bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 09:47

Uzman Nöropsikolog Alptekin Aydın’ın Cosmos Health’in organizasyonuyla düzenlediği ‘otizm, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ve öğrenme güçlüğü (LD) olan çocukların tedavisine odaklanılan etkinlik büyük ilgi gördü. Sabah 09.00 ila öğleden sonra 16.00 saatleri arası gerçekleştirilen çalıştay, alanlarında uzman bilim insanlarını bir araya getirdi.

Haberin Devamı

UZMANLARI buluşturan seminere, Londra’da çalışmalarını sürdüren Uzman Nöropsikolog Alptekin Aydın, Oxford Üniversitesi’nden araştırmacı Dr. Ali Yıldırım, Maastricht Üniversitesi’nden Bilişsel Sinirbilim Uzmanı Prof. Dr. Alexander Sack da seminerde konuşmacı olarak katıldılar. Seminerde, otizm, DEHB ve öğrenme güçlüğü (LD) olan çocukların QEEG fonksiyonel beyin taraması tedavisi, rTMS, tDCS ve davranışsal terapi kombinasyonu konularında bilimsel gelişmeler ve tedavi yöntemleri konuşuldu.
Başarılı ve verimli bir seminer olduğunu belirten Aydın, “Otizmli çocukların tedavisinde umut olacak en güncel bilimsel çalışmaların değerlendirildiği ve bilgi alışverişinin yapıldığı verimli bir seminer ve çalıştay oldu” dedi.

Bilim insanları çocuklar için bir araya geldi
AVRUPA’NIN EN İYİSİ SEÇİLMİŞTİ
Uzman Nöropsikolog Aydın, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı ve 2013 yılında Londra Kings College Üniversitesi Psikiyatri, Psikoloji ve Nöroloji ana bilim dalında bağımlılık, nöroloji ve farmakoloji çalışmaları üzerine uzmanlığını aldı. Aydın, aynı zamanda doktorasına Maastricht Üniversitesi’nde Prof. Dr. Alexander Sack süpervizörlüğünde TMS ve tDCS ile yapılan otizm ve öğrenme güçlüğü tedavisi alanında devam ediyor. Otizm-öğrenme güçlüğü tedavisi için klinik çalışmalarına devam eden Dr. Aydın, uluslararası TMS klinik sertifikasyon programını başarıyla tamamlayan ilk Türk uzman psikolog oldu. Aydın, 2021’de verilen ‘Uluslararası Zirve Ödülleri’ kapsamında ‘Avrupa’nın En İyi Uzman Psikoloğu’ ödülünü almıştı.
Bilim insanları çocuklar için bir araya geldi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!