BİG Karlsruhe teşkilatını kurdu

Güncelleme Tarihi:

BİG Karlsruhe teşkilatını kurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 11:21

Almanya'nın göçmen partisi olan Adalet ve Yenilik Birliği (BİG) Baden-Württemberg Eyaleti'nde teşkilatlanıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Türkler tarafından kurulan Adalet ve Yenilik Birliği (BİG) partisi Baden-Württemberg Eyaletinde de teşkilatlanıyor. Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde geçtiğimiz mayıs ayında yapılan eyalet parlamentosu seçimleri öncesinde kurulan BİG (Bündnis für Innovation und Gerechtigkeit) Partisi, Karlsruhe'de temsilcilik açtı. BİG Genel Başkanı Haluk Yıldız, NRW ve Berlin'de teşkilatlarını oluşturduklarını, önümüzdeki haftalarda Baden-Württemberg Eyalet Teşkilatını da kuracaklarını söyledi. Yıldız, Baden-Württemberg'de gelecek yıl 27 Mart'ta yapılacak eyalet seçimlerine katılarak, ilk sekiz parti arasına girmeyi hedeflediklerini vurguladı.

ALMANYA'NIN PARTİSİ OLDUK

BIG Partisi Eyalet Sorumlusu Yaşar Mert'in organize ettiği toplantıda konuşan Haluk Yıldız, "Siyasi alanda varlık gösterebilmek için kendi partimizi kurduk. Çünkü mevcut partilerde bize yer verilmedi. Biz göçmenlerin ve Müslümanların sorunlarıyla ilgileniyoruz. Nitekim kurulduğumuzdan çok kısa bir süre sonra katıldığımız 9 Mayıs'taki NRW seçimlerinde Bonn Belediye Meclisi'ne girdik

Karlsruhe teşkilatı yönetimi şu isimlerden oluştu: Ertuğrul Şahinbaş, Süleyman Bülbül, Rashid Zubair, Ulrike Zubair, Ahmet Bayrak, Yakup Karataş ve İshak Alıcı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!