BIG, iftar yemeği verdi

Güncelleme Tarihi:

BIG, iftar yemeği verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2011 17:56

Kuzey Almanya İslam Toplumu (BIG) iftar verdi. Wilhelmsburg Bürgerhaus’da verilen iftar yemeğine Hamburg Eyaleti Çalışma, Sosyal İşler, Aile ve Uyum Bakanı Detlef Scheele, BIG Başkanı Ramazan Uçar, Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Din Hizmetleri Ataşesi Ömer Yılmaz, İslam Şurası Başkanı Mustafa Yoldaş, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Üyesi Johannes Kahrs ile çeşitli dinlere mensup birçok davetli katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Scheele, burada yaptığı konuşmada, uyumun günlük yaşamın bir parçası haline geldiğine işaret ederek, iftarın bir araya gelmek ve farklılıkların tanınması için güzel bir vesile olduğunu söyledi. Müslümanların toplumun bir parçası olduğunu belirten Scheele, bakanlığa bağlı olarak faaliyette bulunacak Uyum Kurulunda Müslüman cemaatlerin de yer almasından büyük memnuniyet duyacağını ifade etti.

Uyum politikasının Hamburg eyaleti için merkezi bir önemi olduğunu ve Hamburg’da ilk kez ”uyum” kavramının yer aldığı bir bakanlık oluşturulduğunu belirten Scheele, göçmen gençlere de toplumun her alanında eşit katılım hakkı sağlanması gerektiğini kaydetti Bakan Scheele, Almanya’da doğduktan sonra doğrudan çifte vatandaş olan göçmen gençlerin 23 yaşına kadar iki vatandaşlıktan birini seçmek zorunda bırakıldığı ”Opsiyon modeli”nin kaldırılması ve göçmenlere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi konusunda hazırlanan önergenin dün, Hamburg eyaletinde iktidarda bulunan SPD’nin Hamburg eyalet meclisi grubunda onaylandığını da hatırlattı.

Müslümanlara diğer din grupları gibi hukuki açıdan yasal haklar tanıyacak Devlet Anlaşmasının imzalanması konusunda eyalet hükümeti olarak müzakereleri sürdürdüklerini ifade eden Scheele, kamu dairelerine ve idari yönetimlerde daha fazla göçmen kökenli genci görmek istediklerini sözlerine ekledi. BIG Başkanı Uçar da, Norveç’te bir süre önce yaşanan ırkçı saldırıları kınayarak, İslamiyet’e ve Müslümanlara duyulan nefretin bütün Avrupa’yı tehdit ettiğini söyledi.

Bu tür nefret propagandalarına karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Avusturya ve İsveç başta olmak üzere, diğer tüm Avrupa ülkelerinde da sağcı popülist partilerin İslam düşmanlığını körükleyen ideolojiler izlediğine işaret etti.Hamburg eyaletinin eski Başbakanı Ole von Beust döneminde Müslümanlarla Devlet Anlaşması imzalanması yönünde başlatılan müzakerelerin yeni SPD iktidarıyla da sürdürülecek olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Uçar, müzakerelerin bir an önce başarıyla sonuçlandırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!