BERLİN'DE ULAŞIM FELÇ OLDU

Güncelleme Tarihi:

BERLİNDE ULAŞIM FELÇ OLDU
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2008 11:43

Berlin'de metro ve otobüs çalışanlarının grevi işe gidenleri zor durumda bırakırken, IG Metal sendikası, demir çelik işletmeleriyle anlaşamamaları durumunda uzun süreli grev yapacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Berlin'de ulaşım felç olduBaşkent Berlin'de metro ve otobüs çalışanlarının bir günlük grevi, şehir içi ulaşımında aksaklıklara yol açtı. Metro ve belediye otobüslerinin işletmesini yürüten Berlin Trafik İşletmesi (BVG), çalışanlarına yüzde 2 oranında zam vermeyi kabul ederken, Ver.di sendikası çalışanları için 250 Euro maaş zammı istiyor. Dün sabah erken saatlerinde başlayan grev kapsamında tüm metro istasyonları kepenklerle kapatılırken, otobüslerde harekete etmedi. Tüm gün boyunca süren grevler nedeniyle, bir çok kişi işe geç kaldı.

Öte yanda IG Metal sendikası, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, Demir Çelik sanayi işletmeleriyle anlaşma sağlanamaması durumunda önümüzdeki haftalarda greve gideceklerini duyurdu. Önümüzdeki günlerde de uyarı grevlerini sürdüreceklerini belirten Sendika yönetim kurulu üyesi Helga Scwitzer, 'Yapacağımız iki görüşmede de sonuç alamazsak uzun süreli grevler kapıda' dedi. Salzgitter'de yapılan uyarı grevine ise yaklaşık 500 işçinin katıldığı belirtildi. IG Metal sendikası, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, ve Bremen eyaletlerindeki yaklaşık 85 bin çalışanı için yüzde 8 oranında zam talebinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!