Berlin'de 50. yıl konseri

Güncelleme Tarihi:

Berlinde 50. yıl konseri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 15:08

BERLİN'de Türkiye ile Almanya arasında imzalanan işgücü anlaşmasının 50. yılı vesilesiyle 'Almanya'da 50 yıl-misafir işçilikten evsahipliğine' adı altında konser düzenlendi.


Köln Radosu olarak bilinen Funkhaus Europa -WDR'in desteği ile Berlin klasik Türk Müziği Derneği ve Friedenau Konser Korosu'nun ortaklaşa düzenlediği konseri aralarında Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile eşi Tülin Pulat ve Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat'ın da bulunduğu çok sayıda Türk ve Alman sanatsever birlikte izledi.

Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Kolat, Almanya'da 2000 yılından beri öldürülen 8 Türk, 1'i Yunanlı 9 kişiyi andı. Misafir sanatçı olarak TRT İstanbul Radyosundan Seda Gökkadar-Gülbeyaz, Remzi Altıok'un başkanlığındaki Berlin Klasik Türk Müziği Derneği ve Rolf Ahrens yönetimindeki Friedenau Konser Korosu eşliğinde sevilen eserler seslendirdi.

Friedenau Konser Korosu ayrıca, Johannes Brahms'ın bazı aşk şarkılarını da seslendirdi. Abdurrahman Özyay yönetimindeki konsere, Türkiye'den gelen klarnet üstadı İsmail Bergamalı, çello sanatçısı Murat Büyükkaya, ud ustası Gürcan Yaman ve kanun sanatçısı Safinaz Rizeli de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!