Berlin vahşi cinayeti kınadı

Güncelleme Tarihi:

Berlin vahşi cinayeti kınadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 11:13

'Şiddete Karşı Babalar' adlı inisiyatifin çağrısı ile aralarında dernek temsilcileri, milletvekili, kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişi Berlin'de işlenen cinayeti kınadı.

Haberin Devamı

Almanya'nın başkenti Berlin'de geçtiğimiz Pazartesi' gece yarısı eşi tarafından vahşice öldürülen altı çocuk annesi 32 yaşındaki Sema Subay, cinayettin işlendiği evinin önünde anıldı.

Berlin'de bir süre önce kuralan 'Şiddete Karşı Babalar' adlı inisiyatifin çağrısı ile yapılan anmaya yaklaşık 300 kişi katıldı.

Her kesimden katılım

Aralarında Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Berlin Eyalet milletvekilleri Özcan Mutlu, Canan Bayram, Hakan Taş, Kurt Wansner, Udo Wolf ve Elke Breitenbach, Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Sözcüsü Alişan Genç, TBB Genel Sekreteri Serdar Yazar, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Berlin Başkanı Sinan Kaplan, Mezopotamya Kültür Merkezi yöneticileri, çeşitli kadın dernek ve proje temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Şiddete Karşı Babalar İnisiyatifi Sözcüsü Kazım Erdoğan anmada yaptığı konuşmada şiddet nereden gelirse gelsin karşı olduklarını söyledi. İşlenen cinayet olarak değerlendiren Erdoğan, herkesimi şiddete karşı tavır almaya çağırdı.

Şiddetin dini ve kültürü yok

Eşi tarafından vahşice öldürülen Sema Subay anısına mum yakılırken, evinin önüne çiçek bırakıldı. Öldürülen Sema'nın Arap komşuları ise anma boyunca kasetten Kuran okuttular. Cinayette tepki gösteren tüm kesimler şiddetin dini ve kültürü olmadığı görüşünde birleşti. Anmaya katılanlar tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

Kenan Kolat (TGD Genel Başkanı): Böyle bir olayın olması kabul edilemez. Hunharca öldürülmüş ve hepimizin kanını donduran bir cinayet. Ciddi sayıda Türk ve diğer göçmenlerin burada olmaları şiddete olan tepkiyi gösteriyor. Bu cinayetin din ve kültür ile hiçbir ilişkisi yok.

Özcan Mutlu (Yeşiller milletvekili): Ben de bir süre öncesine kadar burada oturdum. Cinayet karşısında şok oldum. Kabul edilir hiçbir yanı yok. Ama görüyorum ki kadınlar ve erkekler bugün burada hem cinayeti hem de şiddeti dayanışma içinde kınıyor. Bugün burada toplananlar doğru bir mesaj veriyor.

Canan Bayram (Yeşiller milletvekili): Kadınlarla şiddete karşı dayanışmak için buraya geldim. Kadınların artık şiddete mağdur kalmamasını istiyoruz. Yeter demek lazım. İşlenen bir vahşet. Kadına uygulanan şiddetin geldiği bu nokta kabul edilemez.

Hakan Taş (Sol Parti milletvekili): Artık erkeğin gücünün önüne geçmenin zamanı geldi. Erkelerin şiddeti her geçen gün artıyor. İşlenen cinayeti kınıyorum. Şiddet ile mücadele etmek için toplumsal olarak dayanışmak gerekir. Etkin bir yapı oluşturarak şiddeti durdurmalıyız.

Kurt Wansner (Hristiyan Demokrat Birlik milletvekili): İşlenen cinayet kabul edilemez. Böyle bir cinayet işlenirken ben evde oturamazdım. Dayanışmak ve şiddete karşı olduğumuz göstermek amacıyla burada toplandık. Bu cinayet din ve kültür ile açıklanamaz. Din ve etnik yapı ile ilgili bir cinayet değil.

Udo Wolf (Sol Parti milletvekili): Bu cinayet din ve etnik yapıya indirgenemez. Göçmenler bu toplumun önemli unsurları. Toplumsal olarak şiddete karşı tavır almalıyız. Böyle olayların bir daha yaşanmasına izin vermemeliyiz.

Sinan Kaplan (Avrupa Türk Demokratlar Birliği Berlin Başkanı): Cinayeti ve şiddeti kınıyoruz. Herkes bilmeli cinayet de şiddette hiçbir şekilde din ve kültürle bağdaştırılamaz. Bu nedenle şiddette karşı herkes yüzünü göstermeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!