Berlin Türkiye’nin yanında!

Güncelleme Tarihi:

Berlin Türkiye’nin yanında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 11:36

Berlin’de faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ilk gününden beri üyelerini seferber ederek yardım toplayan Berlin Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hatay’a iki TIR dolusu yardım daha gönderdi.

Haberin Devamı

DERNEK yöneticileri ve üyelerinden Halime Merdler, Ali Tüfekçi, Nejat Kalaycı, Halil Ermiş, Hüseyin Baştacı, Fuat Tatar ve Fatoş Yüksel’in gece-gündüz demeden gösterdikleri yoğun çabalar sayesinde yardımseverlerden toplanan battaniye, çocuk bezi, bebek maması, çorap, iç çamaşırı, bebek bezi, çocuk ve yetişkinler için kışlık kıyafetler, bere, mont, uyku tulumu, el feneri, hijyen malzemeleri ve ısıtıcılardan oluşan yardımlar TIR’lara doldurularak yola çıktı. Yardım toplamak için canla başla çalışan Halime Merdler, şunları söyledi:

‘İNSANLIK YARIŞINA GİRDİK’
“İlk günden itibaren sabahın erken saatlerinde organize olup yardımları toplayarak kıymetli gönüllülerimizle birlikte ihtiyaç malzemelerini itinayla kolilere yerleştirdik, içine güzel mesajlar da koydu çocuklar. Her bir vatandaşımız koşa koşa geldi. Kiminin elinde bebek mamaları, kimin elinde bebek bezleri ve kıyafetler vardı. Eline birkaç battaniye alıp gelen yaşlı teyzeler, amcalar, oyuncaklarını depremzede kardeşleri için getiren çocuklar. Herkes çok üzgün ve gözlerinde yaş vardı ve bir amcamız ‘İyi ki varsınız. Ne olur çabuk ulaştırın bu yardımları. Çocuklar, bebekler yeni doğum yapmış gelinler üşümesin, dayanamıyoruz canımız çok acıyor’ diyordu. Bugün bizler ülkemizde can pazarı varken TV karşısına geçip olup bitenleri izlemek yerine, ayağa kalktık, ulus bilinciyle insanlık yarışına girdik. Hatay’a ulaşan yardımlarımız ‘Ahbap’ aracılığıyla depremzedelere dağıtılacak. Emeği geçen Dost Eli Hasta Bakım Servisi Hilal Yılmaz, Serap Yılmaz, Halime Karademirli, Berlin Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve adını sayamayacağım kadar çok gönüllülerimize teşekkür ederiz. Berlin Büyükelçiliği ve Berlin Başkonsolosluğu’na desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

Berlin Türkiye’nin yanında

Berlin Türkiye’nin yanında

 

BAKMADAN GEÇME!