Berlin rengarenk

Güncelleme Tarihi:

Berlin rengarenk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2024 10:17

Almanya’nın başkenti Berlin’de hafta sonu düzenlenen ‘26. Berlin Kültürler Karnavalı, 650 bine yakın kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Türklerin ve Türkiye kökenlilerin yoğun olduğu Berlin’in ‘Küçük İstanbul’ olarak bilinen Kreuzberg kesimindeki Kültürler Karnavalı’nda 59 araç ve 3 bin 500 kişinin katıldığı bir geçit töreni düzenlendi. Öğle saatlerinde başlayan geçit töreninde, Kore, Çin, Gana, İran, Bolivya, Peru, Nepal gibi dünyanın dört bir yanından 59 farklı grup tören arabaları üzerinde kendi kültürlerinden müzik, dans, performans, görsel sanatlar ve akrobasi gösterileri sergiledi. Brezilya’nın ünlü ‘samba’, Çin’in ‘aslan dansına’ kadar farklı gösterilere eşlik eden izleyiciler hem unutulmaz anlar yaşadılar hem de gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Her yıl Pentekos Bayramı’na denk gelen hafta sonu düzenlenen Berlin Kültürler Karnavalı, pazartesi günleri resmi tatil olduğu için cuma akşamı üç gün sürecek olan sokak şenlikleriyle başlıyor. Pazar günü karnaval geçit töreniyle zirve noktasına ulaşıyor ve pazar akşam saatlerinde sona eriyor.

Berlin rengarenk

Berlin rengarenk

Berlin rengarenk

Berlin rengarenk

Berlin rengarenk

‘HER TÜRLÜ DIŞLAMAYA KARŞIYIZ’
Kreuzberg’in ‘Blücher Meydanı’na kurulan dev sahnelerde dünyanın çeşitli kesimlerinden gruplar, sanatçılar şarkı ve türkülerle izleyicileri büyülerken, çocuklar için tiyatro etkinlikleri de düzenlendi. Ziyaretçiler ayrıca karnaval boyunca bölgede kurulan stantlarda çeşitli kültürlere ait yiyecek ve içeceklerin tadına bakma fırsatı da buldular. İlk kez 1996 yılında Almanya’da ırkçı saldırılara karşı düzenlenen Berlin Kültürler Karnavalı, daha sonraki yıllarda geleneksel hale geldi. Pandemi nedeniyle üç yıl ara verilen karnaval, geçen yıl ve bu yıl yeniden düzenlendi. Berlin Kültür Senatörü Joe Chialo, ‘Kültürler Karnavalı’nı, ‘birliktelik, bir araya gelme şenliği’ olarak niteledi. Organizatörler de, “Biz her türlü dışlamaya, ırkçılığa, Yahudi, Roman karşıtlığına, siyahi, Müslüman karşıtlığına karşıyız” diyerek çok renkli ve çok kültürlü bu etkinliği sürdüreceklerini vurguladılar.

BAKMADAN GEÇME!