Berlin, Onur’un iadesini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Berlin, Onur’un iadesini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 11:42

Berlin’de 14 Ekim’de eğlence çıkışı beş arkadaşı ile birlikte 20 yaşındaki Jonny’i döverek ölümüne sebep olduğu gerekçesi ile 19 yaşındaki Onur’un Türkiye’den iadesini isteyen Berlin Adalet Senatörlüğü, gerekli tüm belgeleri Türk makamlarına ulaştırdıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Onur U. için uluslararası arama emri çıkarıldığını kaydeden Berlin Adalet Senatörlüğü, “Soruşturmayı yürüten emniyet ve savcılık, Türk makamları ile sıkı işbirliği içinde. Bizim tarafımızdan gerekli olan tüm işlemler yapıldı. Türkiye’nin harekete geçmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Onur U., cinayet sonrası babası ile birlikte karayoluyla Türkiye’ye kaçmış, önce İzmir’de ardından da İstanbul’da ortaya çıkmıştı. Onur, cinayetten 10 gün sonra yaptığı açıklamada Berlin’e döneceğini söylemesine rağmen hala kayıp.

ÜÇÜ TUTUKLU ALTI ZANLI

Jonny cinayeti sonrasında polis, katil zanlılarından Osman’ı Wedding’de yakalamış, Mehmet ve Melih ise kendiliğinden teslim olmuştu. Mehmet ile Melih’i nöbetçi hakim serbest bırakırken, savcılığın itirazı üzerine Melih tekrar tutuklanmıştı. Kasım sonunda avukatıyla teslim olan Hüseyin, ifadesinde Jonny’i hala firarda olan 24 yaşındaki Bilal’ın öldürdüğünü itiraf etmişti. Bilal ise hala kayıp.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!