Berlin’de SANAT

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de SANAT
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 15:39

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2008 yılından beri Türk sanatçıların eserlerinin sergilendiği TANAS’da Amerika’da yaşayan Türk sanatçı Vahap Avşar’ın enstalasyon, video ve resim serisinden oluşan sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Vehbi Koç Vakfı tarafından desteklenen ve Türkçe SANAT sözcüğünün ters yazılmış şeklinin baş harfleri ile ‘Türkish Art New and Superb’ sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TANAS’taki yeni serginin önceki gün yapılan açılışına Berlin Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşesi Gözde Şahin başta olmak üzere çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılışında New York’ta yaşayan sanatçı Vahap Avşar da hazır bulundu. Berlin gibi bir dünya kentinde bu sergide yer almasının kendisi için gurur verici olduğunu belirten Avşar, özellikle tarihe karışmak üzere olan kartpostalların da yer aldığı bu serginin kendisi için ayrı bir önemi olduğunun da altını çizdi.

Sergiyle ilgili broşürde, “Bu serginin ana odağında, 20’inci yüzyılda Türk toplumunu biçimlendirmiş olup 1999’dan sonra ortadan kalkan pop görsellerle, otoriter egemenliğin baskın ve üzeri örtülü mekanizmalarını sorgulayan üç farklı yapıt yer alıyor. Bu yapıtlar söz konusu kayıp görsel belleğe yeniden sahip çıkıp onu geri geri kazanmaya çalışıyor” denildi.

‘Heidestrasse 50, 10557 Berlin’ adresindeki TANAS salonlarındaki serginin 27 Mart-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında açık kalacağı ve salıdan cumartesiye kadar her gün saat 11.00- 18.00 arası ücretsiz izlenebileceği belirtildi. Ayrıca her ayın 2 ve 4’üncü cumartesi günleri saat 16.00’dan itibaren Türkçe rehberlik hizmeti verildiğine de dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!