"Benim çocuğum yapmaz" demeyin

Güncelleme Tarihi:

Benim çocuğum yapmaz demeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 11:48

Neuss kentinde üç yıldan beri korumaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan Umut Yıldızı Derneği'nin Başkanı Kamil Altay, NRW Eyaleti'nde 7 Eylül tarihinde başlayacak yeni okul dönemi için velilere uyuşturucu konusunda uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Neuss kentinde korunmaya muhtaç çocuklar yararına yaklaşık üç yıldan beri faaliyet gösteren Umut Yıldızı Derneği, önümüzdeki hafta başlayacak yeni okul dönemi için çocukları bekleyen tehlikeler konusunda velileri uyardı.

Çocuk istismarının artışına ve uyuşturucu kullanım yaşının düşmesine dikkat çeken Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, “Mümkün oldukça çocuğunuzu kendiniz okula götürüp, çıkışta almaya çalışın. Çocuğunuzun birlikte olduğu arkadaşlarını mutlaka tanıyın. Sadece kendi çocuğunuzu değil çocuğunuzun arkadaşlarını da koruyun” dedi.

BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ DEMEYİN
Aileleri bilinçlendirmek ve çocuk istismarını önlemek ve uyuşturucu konusunda olmak üzere iki el ilanı hazırladıklarını belirten Dernek Başkanı Altay, şunları söyledi:

“Çocuk istismarı ve uyuşturucu konularından aileleri bilinçlendirmek amacıyla 'Altın Kurallar' adı altında birer el ilanı hazırladık. Uyuşturucu konusu gençler arasında oldukça yaygın. İlkokullara kadar girmiş durumda. Bu yüzden özellikle bu konuya dikkat edin. Benim çocuğum yapmaz demeyin çocuğunuza sahip çıkın. Siz çocuğunuza sahip çıkmazsanız istismarcılar sahip çıkar. Şayet tehlike sezerseniz okul idaresi başta olmak üzere tüm kurumlardan yardım istemekten çekinmeyin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!