Güncelleme Tarihi:
Yunus Akgül, 4. IBSA Görme Engelliler Dünya Oyunları'nda katılan sporcu ve teknik heyetle Sheraton Otel'deki yemekte bir araya geldi. Oyunlarda madalya kazanan ve kazanmayan bütün sporcuları kutlayan Akgül, “Göreve geldiğimizde engelliler sporuna sosyal proje olarak bakıyorduk. İlerleyen yıllarda gördük ki durum öyle değil. Sosyal proje olmaktan çıkmış. Engelliler sporu artık performans sporu haline geldi” diye konuştu.
Görme engelliler gibi bedensel ve işitme engelli sporcuların da başarılı sonuçlar elde ettiğini belirten Akgül, şunları kaydetti:
“Bizim bir rüyamız var. İstanbul'da olimpiyatlar ve paralimpik oyunları düzenlemek istiyoruz. Olimpiyatlar için paralimpik oyunlarını da düzenlemek zorundasınız. Oyunları madalyaya değil, sporda başarılı ülkelere veriyorlar. 2004 yılında paralimpik oyunlarına 2 sporcu gönderirken, 2008'de 8 sporcu gönderdik. 2012 için ise şimdiden sayımız 10'u aştı. Tarihimizde ilk kez olimpiyatlara takım göndereceğiz. Şu an benden mutlusu yok. Oyunlara daha çok takım göndermeyi arzuluyorum.”
Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Genel Sekreteri Mesut Dedeoğlu ise oyunlardaki başarıların 10 yıllık bir emeğin sonucu olduğunu kaydetti.
Dedeoğlu, spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “7-8 yıl önce altyapıya önem verildi. Meyveleri şimdi ortaya çıkmaya başladı. Sayın Genel Müdürümüz Yunus Akgül her zaman bize destek verdi. Bunun karşılığı da madalyalar oldu. Artık çıtamız çok yüksek. Türkiye, dünyada bir numara oldu. Düzenlediğimiz oyunlarla Türkiye kendini ispat etti” dedi.
Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanvekili Abdullah Çetin de daha önce Dünya Oyunlarının bir milat olacağını dile getirdiklerini ifade ederek, “Gerçekten de bir milat oldu. Erkekler golbol takımımız olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Oyunları sorunsuz bir şekilde geride bıraktık. Alamadığımız olimpiyat kotalarını da diğer organizasyonlarda alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.