Belediye Başkanı Rosethal gönül aldı

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanı Rosethal gönül aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 10:00

Almanya’ya Türk göçünün 50’nci yılı sebebiyle düzenlenen sempozyumdakonuşan Würzburg Belediye Başkanı Georg Rosenthal, geçen hafta caddelereasılan 50 bayrağın 5’e düşürülmesinin ardından Türklerin gönlünü aldı.Rosenthal, “Türkler, Alman toplumunun ayrılmaz parçasıdır” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den Almanya’ya göçün 50’nci yılı Würzburg’ta düzenlenen geceyle kutlandı. Würzburg S. Oliver Arena’da Kültür, Tarih ve Uyum Araştırmaları Enstitüsü ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Würzburg Belediyesi’nin ‘Almanya’da 50 Yıl’ adıyla sempozyum düzenlendi. Geçen hafta Türkler’in 50’nci göç yılı nedeniyle Würzburg caddelerine 50 bayrak asılmasının ardından, halktan gelen tepki üzerine bayrak sayısını beşe düşüren Würzburg Belediye Başkanı Georg Rosenthal (SPD), gecede bir konuşma yaparak gönül aldı.

TÜRKLERE TEŞEKKÜR
Türklerin Alman ekonomi mucizesinde büyük pay sahibi olduğunu belirten Rosental, şunları söyledi: “Hiç kimse sizlerin bu ülkeye katkılarınızı yadsıyamaz. Madencilikte neler olduğunu, Thyssen, Ford gibi fabrikaların tarihini inceleyenler, Türklerin katkısını daha iyi görebilir. Türkler, Alman toplumunun ayrılmaz parçasıdır. Gelmeniz ve burada kalmanız, Almanya’ya katkı sağlamanız güzel. Dostluğumuz gelişti. Würzburg sizlerle daha canlı, çok kültürlü. Würzburg sizlerle daha yaşanılır hale geldi. Sizlere teşekkür ediyorum.”

KARŞILIKLI SAYGI ÖNEMLİ
Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk de, Türk işçilerinin zor koşullarda çalıştıklarını belirterek şöyle dedi: “Sizlere şükran borcumuz var. Almanya’nın gelişmişlik düzeyine alınterinizle katkıda bulunurken çok çalışkan, çok cesurdunuz. Sizlere daha parlak bir gelecek diliyorum.” Türk Hava Yolları’nın destek verdiği sempozyum, yaşlı ve genç vatandaşların büyük ilgisini çekti. Toplantı, Mehmet Bölükbaş yönetiminde çocuk korosunun Türkiye ve Almanya ulusal marşlarının okumasıyla başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kültür, Tarih ve Uyum Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Latif Çelik, “Karşılıklı saygıya dayanan dostluk, başarılı uyumun başlangıcıdır” diye konuştu.

"ALMANYA NEREDE OLURDU?"
ALMANYA’da ekonomiye katkı sağlayanların yeterince onurlandırılmadığını savunan Federal Uyum ve Mülteciler Dairesi Müdürü Manfred Schmidt, sempozyumda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben 1959 doğumluyum. Doğduktan iki yıl sonra Türkiye ile göç anlaşması olmuş. Siz birinci nesil olmasaydınız, ben ve Almanya kimbilir nerede olurdu. Size katkılarınız nedeniyle çok teşekkür ediyorum.” Almanya’da Türkler’in genç nüfusuna dikkat çeken Prof. Dr. Sema Yel ise, bu grubun iyi yetiştirilmesinin hem uyum hem de kalifiye eleman açısından gerekli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!