Belçikalı ikizler İzmir'de kapışacak

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı ikizler İzmirde kapışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 12:26

Belçikalı ikizler Kevin ve Jonathan Borlee, İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası’nda mücadele edecek.

Haberin Devamı

400 metrede Avrupa şampiyonu Kevin Borlee ile aynı mesafede geçen yılın en iyi derecesini yapan ikiz kardeşi Jonathan, 18-19 Haziran tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda birlikte yarışacak.

İkiz kardeşler, 200 ve 400 metre ile 4x400 metre bayrak yarışında koşup, Belçika’nın süper lige çıkması için ter dökecek. Antrenmanlarını, aynı zamanda antrenörleri olan babaları Jacques Borlee ile ABD’nin Florida eyaletinde sürdüren ikizler, bu yaz Güney Kore’nin Daegu kentinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da madalya arayacak.

İzmir’deki şampiyona, Borlee kardeşlerin, Daegu’dan önce birlikte yarışacağı iki yarıştan ilki olacak. İkiz atletler, İzmir’den sonra 16 Temmuz’da Hollanda’nın Heusden kentindeki bir EAA permit yarışına katılacak. Borlee kardeşlerden Kevin’ın, 400 metrede bu yaz 5 yarışı, geçen yıl 44.71 ile 400 metreyi daha hızlı koşan kardeşi Jonathan’ın ise 200 ve 400 metrelerde ikişer yarışı daha bulunuyor.

Borlee kardeşler, mart ayında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 4x400 metre bayrak yarışında, Belçika’nın 3:06.57’lik dereceyle bronz madalya aldığı takımda yer almışlardı.

SAKATLIKLARI BİLE AYNI YERDEN
Tek yumurta ikizi olan Kevin ve Jonathan Borlee kardeşler, iki yıl önce aynı yerden sakatlanarak, spor otoritelerinin ilgisini çekmişlerdi.

Katar’ın başkenti Doha’daki 2010 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’ndan hemen sonra sakatlanan Kevin’ın da tıpkı bir ay önce sakatlanan ikizi Jonathan gibi ayak bileğindeki kemik çatlamıştı. Kevin’ın, ikizi Jonathan’dan farklı olarak, Barcelona-2010’da bir Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

İkiz kardeşlerin, Paris-2011’den başka, Belçika Milli Takımı’yla 4x400 metrede Avrupa üçüncülüğü ve Doha’da bir dünya üçüncülüğü bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!