Belçika ve Hollanda'da kutlamalar

Güncelleme Tarihi:

Belçika ve Hollandada kutlamalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 12:10

Türkiye'nin İsviçre'yi 2-1 yendiği maç sonrası sokaklara taşan Türk gençleri ellerinde Türk bayraklarıyla galibiyet sevincini doyasıya yaşadı.

Haberin Devamı

Kutlamalardan fotoğraflar için tıklayın: http://www.hurriyet.de/?navi=fotogaleri&kat=100&banner=0

İŞTE BELÇİKA:

TÜRKİYE için ‘kader maçı’ niteliği taşıyan İsviçre maçında, Türkiye’nin 1-0 yenik duruma düşmesinden sonra maçı bırakmayıp, sahadan 2-1 kazanması Brüksel’de çılgın milli heyecan yaşanmasına neden oldu. Bir Türk futbolcusu olan Hakan Yakın’ın 32.dakikada attığı golle yıkılan sporseverler ilerleyen dakikalarda şiddetli yağan yağmur ile umutsuzluğa düşmelerine rağmen, millilerin maçı bırakmayıp, sahadan Semih ve Arda’nın golleri ile 2-1’lik skorla ayrılmasının coşkusu da büyük oldu.

Maç sonrası ellerinde Türk bayrakları ile ‘Türk Mahallesi’ Schaerbeek’e akın eden sporseverler, uzun araç konvoyları oluşturup, çılgınca galibiyetin coşkusunu yaşadı. Polisin tolerans gösterdiği gösteriler sırasında toplu taşıma araçları bir süre bloke olurken, ‘Türk Sokağı’ olarak adlandırılan ‘Ch.D’Haecht’ ise( D’Haecht Sokağı) trafiğe kapandı. Geç saatlere kadar süren kutlamalara ‘ En büyük Türkiye! Türkiye! Türkiye’ sesleri damgasını vurdu.


İŞTE HOLLANDA:

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ev sahibi İsviçre'yi son dakika golüyle 2-1 mağlup eden Milli takımımız, tüm dünyada olduğu gibi Hollandalı Türkleri de sevince boğarak sokağa döktü. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Hollanda sokaklarına dökülen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla galibiyeti doyasıya kutladılar.

Amsterdam Dam meydanı ile Kuzey Hollanda’nın Zaandam Poelenburg semtinde bir araya gelen vatandaşlarımız sloganlar atıp, Kırmızı beyazlı Türk bayraklarıyla sokakları süslediler. Hollanda’da galibiyet sevinci doyasıya yaşanırken, araçlarına binen vatandaşlar sokaklarda kornalar çalıp halay çektiler. Ellerinde Türk bayraklarla birlikte araçlarının üstüne binerek sokak turu yapan vatandaşlar, sevinç çığlıkları attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!