Bayramda camiyi taşladılar

Güncelleme Tarihi:

Bayramda camiyi taşladılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2011 16:50

Sachsenheim kentindeki Türk İslamve Kültür ve Spor Merkezi’ne aitMimar Sinan Camii, taşlı saldırıyahedef oldu. Saldırganların camlı girişkapısına taş atıp kaçtıkları belirtildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Baden-Württemberg Eyaleti Ludwigsburg kenti yakınlarındaki Sachsenheim’daki Mimar Sinan Camii’ne taşlı saldırı düzenlendi. Saldırganların Sachsenheim Türk İslam Kültür ve Spor Merkezi’ne ait caminin ana giriş kapısına taş atıp kaçtıkları açıklandı. Saldırının gece saat 01.00 sularında meydana geldiğini belirtildi.

KİMLİĞİ BELİRLENEMEDİ
Din görevlisi Sıtkı Yılmaz’ın binanın üst katında üç çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadığını belirten Türk İslam ve Kültür ve Spor Merkezi Genel Sekreteri Ercan Altas, şunları söyledi: “Din görevlimizin çocukları hala şok içinde. Gün boyunca korkudan ağladılar. Kameralar saldırganı tespit ettiği halde görüntülerde kimliği belirlenemedi. Sadece camlar kırılamış. Kapı ve duvarlar da hasar görmüş.”

POLİS ARAŞTIRIYOR
Dernek binasındaki kamera görüntülerini inceleyen Ludwigsburg polisi, “Saldırının biri kadın iki kişi tarafından yapıldığının görüldüğü görüntüler, uzmanlar tarafından incelenecek. Araştırma ve soruşturmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!