Güncelleme Tarihi:
Çay: İyi bir harmanla hazırlanmış ve demlenmiş bir çaya doyum olmaz. Ben klasik Rize çayını biraz earl grey ile harmanlıyorum. İçimi yumuşak ve lezzeti kıvamında bir harman oluyor. Farklı çay almak için adres önerim Karaköy’de yeni açılan ‘Dem çayevi.’
Kaymak: Her pazar sofrada olması lüks olabilir ama bayram sofrasında mutlaka güzel bir kaymak olmalı. Hatta olmuşken en iyisi olmalı. Manda kaymağını artık hakkıyla yapan çok az yer var. Bunlardan birisi Fatih semti Balipaşa Caddesi’ndeki ‘Aslan çiftliği’. Ben hayatımda bu kadar güzel bir manda kaymağı yemedim o kadar diyeyim.
Bal: Bayram sofrasına balı peteğiyle koyarak görsel bir şov da yapmış olursunuz. Arnavutköy’deki ‘Arnavutköy peynircisi’ genellikle Erzincan ve Siirt bölgelerinden gelen ballarıyla her zaman damağıma hitap etmiştir. Ayrıca yöresel peynirleriyle tüm kahvaltılık ihtiyacınıza da derman olabilir bu dükkân.
Reçel: Eğer ki aile büyüklerinden birisi bir reçel ustası değilse, alternatifini arayın. Heybeliada’nın girişinde hemen 50 metre yokuş üzerinde ‘Emine Abla’nın Reçelcisi’ müthiş alternatifler sunuyor. Mevsimlik ürünlerden sıradışı reçeller yapıyor, fiyatları da gayet makul.
Peynir: Bana kalırsa güzel bir bayram sofrası geniş peynir seçenekli olmalı. Bu seçenekleri bulabileceğiniz bir adres isterseniz, Cihangir’deki Antre Gurme’yi öneririm. Özellikle bir tulum peynirleri var ki aklıma geldikçe ağzım sulanıyor.
Zeytin: İster siyah, ister yeşil zeyin olsun, yoğun lezzetli bir zeytine her kahvaltı sofrası ihtiyaç duyar. Hafif baharatlarla da tatlandırırsanız görüntü ve lezzet muhteşem olur. Kadıköy çarşısındaki ‘Gözde Şarküteri’de pancar suyunda ve ıspanak suyunda bekletilip renklendirilen zeytinlerden alırsanız, kahvaltı sofranız rengârenk olur.