Bayraklar yarıya indi

Güncelleme Tarihi:

Bayraklar yarıya indi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 11:52

Aşırı sağcılar tarafından öldürülen 8 Türk, 1Yunan ve 1 Alman kadın polis memuru Almanyagenelinde dün düzenlenen törenlerle anıldı.Devlet kurumlarında, bazı konsolosluk, medyakuruluşu ve şirketlerde bayraklar yarıya indirildi.

Haberin Devamı

NEONAZİ kurbanları için düzenlenen bir dakikalık saygı duruşu Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nde büyük ilgiyle karşılandı. Resmi dairelerde bayraklar yarıya indirilirken, saat 12.00’de Bonn ve Mönchengladbach kentlerinde kent içi otobüsler bir dakika seferlerine ara verdiler. Mönchengladbach’ta taksiler siyah kurdele taşıdılar.

NRW Uyum Meclisleri’nin önerisi üzerine 70 civarında belediyede saat 12.00’de mesai bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. Köln’de Ford fabrikası, Düren’de Neapco firmasında işçiler iş bırakarak birer dakikalık saygı duruşuna katıldılar. Köln’de neonaziler tarafından 9 Haziran 2004’de bombalanan Köln’deki Keup Caddesi’nde ise sessizlik hakimdi. Almanya genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen saygı duruşunun yapıldığı saat 12.00’de Keup Caddesi’nde herhangi bir etkinlik olmadı.

Cengiz Han kahvesinde televizyondan Berlin’deki töreni izleyen emekli Türkler kahvede bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Sokaktaki etkinlikleri izlemeye gelen Alman basın mensupları bombanın infilak ettiği dükkanın önünde saat 12.00’ye kadar beklediler. Ancak herhangi bir kalabalık birikmeyince Cengiz Han kahvesine gelerek saygı duruşunda bulunanlarla görüştüler. Düren’de Neapco firmasında da işçiler bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Mecliste tören
ERFURT kentinde bulunan Thüringen Eyalet Meclisi’nde ve Hannover’deki Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi’nde düzenlenen törenlerde milletvekilleri bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak terör kurbanlarını andılar.

Belediye sarayında anma
HAMBURG Belediye Sarayı koridorunda gerçekleşen anma törenine Hamburg Eyalet Parlamento Başkanı Carola Veit, Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Sosyal ve Güvenlik Ataşesi Ebuzer Çeliker, Kuzey Almanya Girişimciler Birliği Başkanı Uli Wachholtz, Alman Sendikalar Birliği (DGB) Hamburg Eyalet Başkanı Uwe Grund, Milletvekilleri Filiz Demirel, Cansu Özdemir, Mehmet Yıldız’ın yanı sıra tüm partilerin başkanları da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!