Bavyera’da yeni kabine

Güncelleme Tarihi:

Bavyera’da yeni kabine
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 10:51

Bavyera Başbakanı Markus Söder, 8 Ekim’de yapılan seçimlerden 4 hafta sonra Bavyera Eyalet Parlamentosu’nun onayıyla yeni kabine üyelerini atadı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Söder’in yeni kabinesinde yer alan 14 bakan ve üç devlet sekreteri, eyalet parlamentosunda gerçekleştirilen yemin töreniyle mazbatalarını aldı. Söder, yeni kabinesini CSU ve koalisyon ortağı Hür Seçmenler’in oylarıyla eyalet parlamentosundan olaysız bir şekilde geçirdi. CSU’nun önemli isimleri görevlerini koruyabildi ancak kabinede üç sürpriz isim de yer aldı. CSU kanadındaki en önemli değişiklikler şunlar; Avrupa ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Melanie Huml’un yerine Eric Beisswenger, Sağlık Bakanlığı’na ise Judith Gerlach getirildi. Koalisyon görüşmelerinin ardından Dijitalleşme Bakanlığı Hür Seçmenler’e geçmişti. Sosyal İşler Bakanı Ulrike Scharf da artık Başbakan Yardımcısı olarak görev alacak.

Bavyera’da yeni kabine

Haberin Devamı

HÜR SEÇMENLER’E 5 BAKANLIK
Söder, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda eski bakanların büyük çoğunluğuna görevlerinde kalacaklarının garantisini vermişti. İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Bilim Bakanı Markus Blume, Maliye Bakanı Albert Furacker, Devlet Şansölyeliği Başkanı Florian Herrmann, İnşaat ve İmar Bakanı Christian Bernreiter ve Tarım Bakanı Michaela Kaniber görevlerine devam edecek. Georg Eisenreich Adalet Bakanı, Ulrike Scharf Sosyal İşler Bakanı ve Sandro Kirchner de İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak görevlerine devam edecek. Kabinede Hür Seçmenler’den beş siyasetçi yer aldı. Parti lideri Hubert Aiwanger Ekonomi Bakanı, Thorsten Glauber Çevre Bakanı olarak kaldı. Fabian Mehring Dijital İşler Bakanlığı’nı devralırken, eski Devlet Bakanı Anna Stolz Kültür Bakanlığı’nı eski patronu Michael Piazolo’dan devraldı. Tobias Gotthardt Ekonomik İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!