Bavyera’da yüzyılın karı

Güncelleme Tarihi:

Bavyera’da yüzyılın karı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2006 00:00

Almanya’nın güneyinde son 20 yılın en büyük kar yağışı yaşandı.

Haberin Devamı




Almanya\\\'da Tufan
Hava, kara ve tren yollarında büyük aksaklıkların yaşandığı Bavyera Eyaletinde yoğun çalışma sonucu otobanlar trafiğe açılırken, bazı yerlere tren bağlantıları halen sağlanamadı. Mindelheim, Krumbach, Günzburg, Memmingen, Kempten, Murnau, Oberammergau, Wasserburg, Ebersberg, Passau ve Pocking’e tren seferleri Pazartesi günü de yapılamadı.

Münih’te bazı banliyö seferleri de trafiğe kapandı. Bavyera ve Baden Württemberg eyaletlerinde birçok bölgede okullar kar nedeniyle tatil edildi.

Uçak seferleri iptal edildi

Münih Havaalanı da yoğun kar yağışından payını aldı. Bir metreye kadar varan kar kalınlığı Münih havaalanında çok sayıda uçak seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Bavyera’nın başkenti Münih’e 24 saat içinde düşen yeni kar kalınlığı 40 santimetreyi aştı ve havaalanında kar yığınları oluştu.

Etkili kar yağışı yüzünden eyalette 10 bin aile elektriksiz kaldı. Pazartesi günü arabasıyla işine gitmek isteyenler kar altında kalan araçlarını çıkarmak için kar kürümek zorunda kaldı. Memmingen kentinde mahsur kalan turistler için spor salonu tahsis edildi. Allgaeu bölgesinde kar kalınlığı 90 cm, Münih’te kent içinde ise 50 cm’ye ulaştı.

Sel tehlikesi

Kar yağışlarının hafta ortasına kadar da etkili olacağı, ancak hafta ortasından itibaren sağanak yağmur beklendiği ve karların erimesiyle sel tehlikesinin çok yüksek olduğu belirtildi. Özellikle Baden Württemberg, Saarland ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde sel tehlikesinin kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!