BAUMA fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

BAUMA fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 11:17

Almanya’nın Münih kentinde 3 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük inşaat makineleri ve yapı malzemeleri fuarı BAUMA, pandemiden sonra kapılarını açtı. 3 bin 700 şirketin katıldığı BAUMA’da Türkiye, sahibi Almanya ve İtalya’dan sonra 225 firma ile üçünü sırada yerini aldı.

Haberin Devamı

30 Ekim’e kadar açık kalacak olacak BAUMA’ya Türkiye’den Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, AK Parti Meclis Grubu Başkanlarından Çanakkale milletvekili Bülent Turan, Osmaniye milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, Münih Ticaret Ataşesi Ali Bayraktar, Türkiye standında açılış kurdelesini kestiler. 44 bin metrekare kapalı ve açık alandaki stantlarıyla Türk makine imalat ve ihracatçıları fuar kapsamında uluslararası konularıyla ilgili potansiyel alıcılarla buluşacak. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, burada yaptığı konuşmada büyük fedakârlıklarla katıldıkları fuardaki Türk katılımcıları tebrik etti. Türkiye’nin yılda 226 milyar Dolar’lık ihracatının olduğunu belirten Büyükdede, ekonominin motorlarından inşaat ve makine imalat kapasitesinin konjonktürel sorunların aşılmasıyla artacağına güvenini vurgulayarak, fuarın bol kazançlar getirecek bağlantılara vesile olması diledi.

BAUMA fuarı başladı

BAUMA fuarı başladı
OTELLERDE YER KALMADI
Bülent Turan da beraberindeki heyet ile birlikte fuara katılan Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Turan, Türkiye’nin tüm Avrupa’nın dörtte biri miktarındaki ihracatının yapıldığı Almanya’da yaşayan 3 milyon vatandaşımızın Türkiye yolundaki davada parti gözetmeksizin önümüzdeki seçimlerde oy kullanmaları mesajını verdi. Türkiye Makine İmalatçılar Birliği Başkanı ve fuardaki standın açılışı yapılan E-Mak Asfalt Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gencer, fuara makinelerini büyük fedakârlıklarla getiren sanayici arkadaşlarına teşekkür etti. Gencer, Türkiye’nin ithalatla-ihracat arasındaki eksi makasın kapatılmasına yönelik çalışmalarından dolayı sektör temsilcilerine başarılar diledi.
BAUMA ile Münih merkez ve çevre şehirlerdeki otellerde yer kalmadı. Fuar pandemiden sonra Münih şehrinin taksiciler başta olmak üzere tüm esnaflarına büyük bir hareketlilik getirdi.
BAUMA fuarı başladı

BAKMADAN GEÇME!