Batı Nil Virüsü Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Batı Nil Virüsü Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 09:15

Sağlık Bakanlığı, Batı Nil Virüsü enfeksiyonu vakalarına Türkiye'de de rastlanıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, “Batı Nil Virüsü enfeksiyonu vakalarına Türkiye'de de rastlanılmıştır” denildi.

Konuyla ilgili olarak bugün Bilim Kurulu ve Bakanlık yetkililerinin katılacağı basın toplantısı yapılacak.

BATI NİL VİRÜSÜ

Batı Nil Virüsü, genellikle kuşlarda görülüyor. Ancak insanları, atları, köpekleri, kedileri, maymunları ve evcil tavşanları da etkilediği biliniyor.

Birçok ülkede bu virüsten kaynaklanan hastalık ya da ölümlerin verileri tutulmuyor. Ancak ABD, bu verileri koruyor. 2009 yılında ABD'de 663 kişide bu virüstün görülürken, tanı konulamayan 302 kişinin de hastalık belirtileri gösterdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Virüsün görüldüğü 663 kişinin 30'u hayatını kaybetti. Bir diğer deyişle 2009 yılında ABD'de Batı Nil Virüsü'nden ölüm oranı yüzde 4.5 oldu. Virüs, enfekte olmuş bir sineğin ısırmasıyla bulaşıyor.

Kesin bir bulgu olmamakla birlikte gösterdiği semptomlar nedeniyle Büyük İskender'in olası ölüm sebepleri arasında gösteriliyor. Virüs, ilk defa 1937 yılında Batı Nil bölgesinde bulunan Uganda'da 37 yaşındaki hata bir kadının vücudundan çıkarıldığı için Batı Nil Virüsü olarak isimlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!