Başsavcı, polis eşliğinde Feldmann’ın ofisinde arama yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı, polis eşliğinde Feldmann’ın ofisinde arama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 13:37

Eşine imtiyaz sağladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılıp mahkemeye verilen Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın (SPD) bürosunda savcılık tarafından arama yapıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE kökenli eşi Zübeyde Feldmann’a ilişkilerini kullanarak İşçi Danışmanlık ve Sosyal Yardım Merkezi AWO’ya ait bir çocuk yuvasında yüksek maaşlı görev tahsis etmek suçlamasıyla hakkında iddianame hazırlanan, ancak mahkemenin henüz kabul etmediği dava için savcılık yeniden harekete geçti. Yeni bulgular olduğu belirtilerek, polis nezaretinde belediye başkanının makamına giden başsavcının, burada incelemelerde bulunduğu belirtildi.

KAFA KARIŞIKLIĞI
Savcılık tarafından detaylı bilgi verilmezken, belediye başkanlığı ofisinden basında çıkan haberler üzerine açıklama geldi. Belediye Başkanı Sözcüsü Olaf Schiel, arama baskın haberlerini yalanlayarak, “Belediye başkanı ile savcılık arasında sadece karşılıklı bir görüşme gerçekleşti. Görüşme esnasında sadece bir polis memuru vardı. Makam veya başkanın özel odalarında herhangi bir arama faaliyeti olmadı” açıklamasında bulundu. Ancak Savcılık Sözcüsü ise Hessiche Rundfunk’a yaptığı açıklamada, ellerinde aramaya yönelik mahkeme kararı bulunduğunu belirtti. Savcılık, belediye başkanının iş birliği gösterdiğini ve savcılığın istediği belgeleri gösterdiğini kaydetti. Bu nedenle mahkemenin arama iznine gerek olmadan incelemenin tamamlandığı söylendi.

Haberin Devamı

Başsavcı, polis eşliğinde Feldmann’ın ofisinde arama yaptı

HAKKINDAKİ İDDİALAR AĞIR
Diğer yandan ilgili mahkemeden verilen bilgiye göre Feldmann hakkında hazırlanan savcılık iddianamesi henüz kabul veya reddedilmedi. Mahkemenin davayı kabul etmesi durumunda Feldmann’ın SPD’deki üyeliği askıya alınacağı belirtildi. İki yıldır ayrı yaşadığı belirtilen Türkiye kökenli eşine nüfuzunu kötüye kullanarak yüksek maaş ve lüks makam aracı tahsis etmekle itham edilen 63 yaşındaki Peter Feldmann, bunun dışında 2018 yılındaki seçim kampanyaları esnasında eşinin çalıştığı AWO tarafından kendisine usulsüz şekilde bağış toplanmakla suçlanıyor. Bunun karşılığında başkanın AWO’nun çıkarlarını ön planda tuttuğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

‘MAHKEMENİN BAĞIMSIZLIĞINA GÜVENİYORUM’
Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın, soruşturmayı yürüten savcıya “Mahkemenin bağımsızlığına güveniyorum” dediği ve suçlamaları kabul etmediğini ifade ettiği kaydedildi. Masum olduğunun ispat edileceğini inandığını kaydeden Feldmann, 2024 yılındaki seçimlerde yeniden aday olmayacağını da açıkladı. Ancak o zamana kadar görevini tüm gücüyle kullanmak istediğinin altını çizen Feldmann, mahkemenin davayı kabul etmesi durumunda kendiliğinden parti üyeliğini donduracağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!