Başkonsolosa Madımak dosyası

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolosa Madımak dosyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 16:06

ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu NRW Bölge Teşkilatı ve çevre örgütlerden oluşan bir heyet, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı’yı ziyaret ederek, Sivas katliamının firari sanığı idam hükümlüsü Vahit Kaynar hakkında dosya sundu.

Haberin Devamı

Madımak katliamının Alevilerin gündeminden hiç çıkmadığını kaydeden AABF NRW Bölge Başkanı Ersin Bilge, vicdanların biraz olsun rahatlaması için, Vahit Kaynar’ın Türkiye’ye iade edilerek cezasını çekmesini istediklerini söyledi.

Vahit Kaynar’ın Almanya’dan Polonya’ya giriş yapmak isterken yakalanması üzerine savcılık tarafından 40 günlük gözaltı kararı verildiğini hatırlatan Bilge, “Türkiye’ye iade talebinin gözaltı süresi içerisinde yapılması gerekiyor. Konunun unutturulmaması ve iade talebinin bir an önce yapılması için hazırladığımız dosyayı size sunmak istedik. Suçlu cezasını çeksin ki, biz Alevilerin vicdanı biraz olsun hafiflesin ve bir daha bu tür acılar yaşanmasın” dedi.

HASSASİYETİNİZİ ANLIYORUM
Vahit Kaynar’ın Polonya sınırında yakalanması nedeniyle muhatabın Berlin Konsolosluğu olduğunu dile getiren Başkonsolos Tosyalı, olayın Aleviler açısından hassasiyetini anladığını belirterek, dosyayı gereğinin yapılması için Berlin Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı’na göndereceğini söyledi. Hukuki süreç konusunda bir şey söyleyemeyeceğini kaydeden Tosyalı, “Eminim gerekli girişimler yapılmıştır. Ancak Almanya, Polonya ve Türkiye arasındaki anlaşmalar iade açısından önemli. Ümit ve temennimiz, ülkemizde suç işleyen birisinin Türk adaletinin önüne çıkartılmasıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!