Başkonsolos Arı iftar yemeği verdi

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos Arı iftar yemeği verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 16:02

ALMANYA'da Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı ve eşi Nilgün Arı, iftar yemeği verdi.

Haberin Devamı

Stuttgart Piri Reis Restoran'da düzenlenen, Ramazan ayının ilk iftar yemeğine Baden-Württemberg Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid ve eşi Tülay Schmid, Baden-Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney, Yeşiller Stuttgart Milletvekili Muhterem Aras ve eşi Sami Aras, Yeşiller Esslingen Milletvekili Andrea Lindlohr, Stuttgart Belediye Meclis Üyesi (SPD) Ergun Can ile Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Kazım Türkmen’in okuduğu kuranla başlayan iftarda konuşan Başkonsolos Türke Arı, iftar yemeğine iki bakanın ve milletvekillerinin katılmasının Türk toplumu açısından sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

BAŞBAKANLIK İFTAR VERECEK
Baden-Württemberg Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid (SPD), iftar yemeklerinin bir buluşma ve kaynaşma yeri olduğuna dikkat çekerek başbakanlık olarak bu yıl da iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Schmid, “Baden-Württemberg eyaleti tüm dinlere açık bir eyalet. İnsanlar anayasal hakları olan dini vecibelerini bu eyalette serbestçe yapabilmeliler. Tüm Müslümanlara hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!