Başkent Sana’da rejim karşıtı gösteri

Güncelleme Tarihi:

Başkent Sana’da rejim karşıtı gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 17:04

Yemen’in başkenti Sana’da Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in yargılanmasını isteyen onbinlerce kişi gösteri düzenledi.

Haberin Devamı

Sittin caddesinde cuma namazı için toplanan göstericiler, "Salih’in mahkemeye çıkması gerektiğini" söyledi. Göstericiler, Yemen’deki adaletsizliği ortadan kaldırmak için ayaklanmanın gerekli olduğunu belirtti. Bu arada ülkenin güneybatısında yer alan Taiz kentindeki protesto gösterilerinde, polisin müdahalesi sonucu 5 kişinin yaralandığı açıklandı.

Öte yandan ülkenin güneyindeki Aden kenti yakınında bubi tuzaklı bir aracın infilak etmesi sonucu üst düzey bir polis yetkilisinin öldüğü bildirildi. Bir güvenlik görevlisi, bombalı araçla düzenlenen saldırıda terörle mücadele bürosu müdürü Ali El hadi’nin öldüğünü, araçta bulunan 3 kişinin de yaralandığını belirtti. Yaralılardan ikisinin çocuk olduğu kaydedildi. Yemen’in güneyi, hükümet güçleriyle ülkede gösterilerin başlamasından bu yana bölgedeki 3 kenti ele geçiren terör örgütü El Kaide bağlantılı militanların çatışmalarına sahne oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!