Başkandan uyum belgeleri

Güncelleme Tarihi:

Başkandan uyum belgeleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 16:19

ALMANYA'da Türk Alman Sağlık Vakfı desteği ile Breuberg Belediyesi'nde uyum kurslarına katılan Türk kadınları bir yıllık eğitimden sonra bitirme sertifikalarını Belediye Başkanı Frank Matiaske'nin elinden aldılar.

Haberin Devamı

Belediye Binası'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı, "Sizleri candan kutluyorum. Bende yabancı bir ülkede bulunduğumda dil bilmediğim için zorluk çekiyorum. O yüzden Almanya'ya yeni gelenlerin durumunu anlıyorum. Sizler gayret edip bir yıl içinde değişik kurslar yanı sıra Almanca kursuna gittiniz. Şu anda çeviriye gereksinim duymadan beni anlıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Türk Sağlık Vakfı yetkililerinden Ayla Gediz ve Ömer Aydın kurslara katılanların, eğitim sistemi, meslek eğitimi, şidetsiz iletişim, iletişimin temel kuralları, şiddet türleri, bağımlılık, sağlık sistemi, koruyucu tıp, sağlıklı beslenme konuları yanı sıra Almanca kursları aldıklarını hatırlattılar. Sertifikalarını alan kadınlar, "Bu türk imkanlar daha önceki yıllarda tanınsaydı çoktan Almanca öğrenmiştik. Türk kadınları öğrenmeye açık" dediler. Sertifika töreninde Derya Karakaş, Zeynep Eser, Güler Eser, Sibel Çakır, Seval Çayır, Pakize Çayır, Azime Bahçeli, Fadime Yiğit, Samiye Sarıkaya, Benal Mustakıyma, Tülay Karatuş başarı sertifikalarını belediye başkanı elinden aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!