Baselworld’de Türkiye’yi Zela temsil etti

Güncelleme Tarihi:

Baselworld’de Türkiye’yi Zela temsil etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2012 12:38

Dünyanın en büyük saat ve mücevher fuarı Baselworld’de mücevher dalında Türkiye’yi Zela Firması temsil etti.

Haberin Devamı

İSVİÇRE’nin Basel kentinde yapılan dünyanın en büyük saat ve mücevher fuarı sona erdi. Tüm dünyadan 2 bine yakın firmanın katıldığı fuarda Türkiye’den sadece 11 firma yer alırken, mücevhercilik dalında yalnızca bir firma Türkiye’yi temsil etti. Zela kuyumculuk firması yaptığı gösterişli takılarla fuarda Türkiye'yi tek başına temsil etti. Zela Firması geçtiğimiz yıl yaşadığı hırsızlık olayına karşın fuarlardan vazgeçmiyor. Bu yıl Baselword’de mücevhercilikte Türkiye’den tek firma olarak yine yerini aldı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’den fuara katılan ünlü kuyumculuk firmalarının hiç biri bu yıl Baselworld fuarında yer almadı. Fuarda Türkiye’yi temsil eden Zela firması kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Zela, geçtiğimiz yıl dünya ticaret merkezindeki takı fuarından değeri bir milyon dolar civarında olan gerdanlığı sergi alanından Filipinli hırsızlar tarafından çalınan firma olarak gazetelere konu olmuştu.

Müşterileri prensesler ve şeyhalar
Zela kuyumculuk yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü Norayr İşler, çalınan gerdanlığın bulunmadığını bildirdi. Baselworld 2012’de Türkiye’yi temsil eden tek mücevher firması olmaktan gurur duyduklarını belirten İşler, Hürriyet'in soruları yanıtlarken, müşterilerinin prenses ve Arap şeylerinin eşleri şeyhalar olduğuna dikkat çekti. Yılda 21 fuara katıldıklarını bildiren İşler, “Baselworld tabi ki bunlar arasında en önemlisi, tek firma olarak Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Müşteri kitlesinin mücevherden anlayan üst kesim olduğuna dikkat çeken İşler, “Böyle bir müşteri kitleniz varken taşın en iyisi ve en üst düzey işçilikle çalışmak zorundasınız. Biz bütün kullandığımız taşlar için teker terek sertifika alıyor bunu da müşterilerimize arz ediyoruz” dedi.

2013 Baselworld bir ay gecikmeli başlayacak
Baselworld fuarı bu yıl 105 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. 41 ülkeden 2 bine yakın firma fuara katıldı ve 3.320 gazeteci akredite oldu. Baselworld 2012’nin bitmesinin ardından fuar komitesi gelecek yılın takvimini açıkladı. 2013 de yenilenecek fuar alanı ve konsept çalışmaları nedeniyle fuar normalden bir ay sonraya alındı. 2013 Baselworl 25 Nisan ile 2 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!