Başbakan Kazlıçeşme'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Kazlıçeşmede konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 19:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kazlıçeşme Meydanı'nda konuştu. İşte Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları:

Haberin Devamı

"Bu bayrağın renginden, hilalinden, yıldızından rahatsız olanlar var. Hakkari'de CHP'nin bayrağını tutturup, Türk bayrağı tutturmayanlar var. 12 Haziran'da onlardan da hesap soracağız"

"İstanbul, beş kıtanın gözyaşının aktığı bir şehirdir. Sorumluluğumuzun farkındayız. Dünyanın bizden ses beklediğinin farkındayız. AB'de, BM'de, Nato'da, OECD'de, İslam Konferansı Örgütü'nde, G20'de var gücümüzle bunu anlatıyoruz, mağdurların ses olmaya çalışıyoruz. Biz diktatörler, zalimler mazlumları ezmesin istiyoruz. Biz istiyoruz ki, fosfor bombaları Gazze'nin üzerine inmesin, biz istiyoruz ki, orantısız güç kullanmak suretiyle insanlar öldürülmesin. Biz sıradan bir ülke, bir kabile ülkesi değiliz"

"12 Haziran sonrası en büyük projemiz yeni bir anayasa. 12 Haziran'da zafer bizim olacak. CHP'nin İzmir mitingini, Ak Parti mitingi üçe katladı. Çatlamasın, onları da aramıza katacağız. Gümbür gümbür gelmemiz için onları da yanımıza alacağız"

Haberin Devamı

"Kimse birbirine etnik yapısı nedeniyle üstünlük taslamasın. Bütün vatandaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında topladık ve Yunus'un deyimiyle, yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik"

"Ey genç kardeşlerim, bu CHP'nin genlerinde yokluk, iflas vardır. Bunu böyle biliniz. Bunların, böyle kuru sıkı atmasına bakmayın. Bekara karı boşamak kolaydır. Bunların yaptığı budur"

"Biz Kanal İstanbul'la bir çevre devrimini gerçekleştiriyoruz. Boğaz'ı büyük bir tehditten kurtarıyoruz. Daha önce meşhur Rumen tankeri Selimiye önlerinde yandı. O sırada birçok hamile kadın rahatsız oldu ve düşük yaptı. Bir tehditti o. Şimdi artık daha büyük gemiler var. Kılıçdaroğlu, geçen akşam çıkmış, 'Bu bir kere Montrö'ye aykırıdır' diyor. Ya Montrö'nün avukatlığı sana mı kaldı? Montrö imzalandığında bu kadar büyük gemi mi vardı? Dünyaya bunun hesabını soracağız biz. Alışacak, öğrenecek, dedim ya, daha çıraklıktan geçmedi"

"Biz şehir kurmakta tecrübeliyiz, Başakşehir'i, Ataşehir'i biz kurduk. Takılmışlar, yok Aile Sigortası. Senin 'vereceğim' dediklerini biz, şu anda veriyoruz. Neden kaynaklanıyor bu biliyor musunuz? Merkez Bankası'nın kasasında 90 milyar dolar var. Kılıçdaroğlu buna sulandı. Hesap bu"

Haberin Devamı

"Bahçeli, 'Yüce Divan'a vereceğim' dedi. Sayın Bahçeli, sen bildiğini oku. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Bunlar var ya, adeta ruh ikizi, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli. İstanbul'da belediye başkan adayıydı Kılıçdaroğlu, Kadir beyle ilgili bir dosyadır tutturdu. Sayın Topbaş'ın dokunulmazlığı yok"
"Benim için, 'Onun dişlerini sökeceğim' diyor. Sen hesap uzmanı mısın diş doktoru musun? Meslek şaşırdı galiba. Kılıçdaroğlu, ben bu dişleri sana teslim etmem. Önce mesleğini doğru seç. Akıl hocalarını değiştir. Çünkü, kılavuzu karga olanın..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!