Başarıya ödül

Güncelleme Tarihi:

Başarıya ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 12:40

Essen Başkonsolosluğu’nun Duisburg-Essen Üniversitesi işbirliği ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen ödül töreninde başarılı göçmen öğrencilere 250’şer Euro’luk hediye çeki ve Türkiye Cumhuriyeti logolu başarı belgesi verildi.

Haberin Devamı

ESSEN Üniversitesi kampüsündeki Glaspavillon’da bu yıl ikincisi gerçekleşen ödül törenine Essen Başkonsolosu Dr.Hakan Akbulut, eski NRW Meclisi Başkanı Regina van Dinther, Duisburg-Essen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ulrich Radtke, NRW Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Müsteşarı Zülfiye Kaykın'ın yanı sıra siyaset, bilim, sanat ve değişik meslek ve sivil toplum kuruluşlarına mensup çok sayıda Türk, Alman davetli katıldı.

ÖRNEK OLACAK
Geçtiğimiz yıl sadece Türk öğrenciler için düzenlenen ödül töreninin bu yıl tüm göçmen öğrencileri kapsadığını belirten Essen Başkonsolosu Dr. Hakan Akbulut ödül törenine katkıda bulunan herkese şükranlarını ileterek, "Aralarında üç Türk öğrencinin de bulunduğu 11 başarılı göçmen öğrenci, Türkiye Essen Başkonsolosluğu’nun ve Duisburg-Essen Üniversitesi’nin inisiyatifiyle gerçekleşen bir ödül töreninde ödüllerini aldılar. Kamerun’dan Bulgaristan’a, Letonya'dan Türkiye’ye kadar farklı ülkelerin öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti logolu 'Başarı Belgesi' ödülümüzü alarak burada ödüllendirildiler. Üniversitelerde okuyan gençlerimizin başarılarının çeşitli ödüllerle takdir edilmesi, diğer gençlerimize örnek olması açısından önemlidir" dedi.

ONUR VERİCİ
Almanya’daki Türk toplumunun geleceğinin eğitim ve siyasi katılıma bağlı olduğunun altını çizen NRW Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın da şunları söyledi: "Etnik kökeni nereden olursa olsun doktorasını bitiren göçmen gençlerin ödüllendirilmesi ve Başkonsolos Dr. Hakan Akbulut’un buna öncü olması çok onur vericiydi. Bu tartışma ortamında böyle bir projenin pozitif yankılar bulmasını ve örnek teşkil etmesini ümit ediyorum. Eğitim noktasında başarılı olmak, önümüzdeki, hayatımızdaki geleceğimize yatırımdır diye düşünüyorum. Uyumun anahtarı iyi bir eğitimdir."

3 TÜRK ÖĞRENCİ
Erkan Gürsoy (Sosyal Bilimler), Vural Kaymak (Fizik), Anıl Mengi (Mühendislik) isimli başarılı Türk öğrencilerin de aralarında olduğu 11 göçmen öğrenciye, 250’şer Euroluk hediye çekleri ve T.C. logolu başarı belgeleri, Başkonsolos Dr.Hakan Akbulut, Duisburg-Essen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ulrich Radtke, Dekan Prof. Dr. Ute Klammer, NRW Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Muavin Konsolos Ahmet Davaz, Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere, Türkiye ve Uyum Araştırmalar Merkezi Vakfı Başkanı Prof.Dr. Hacı Halil Uslucan, Kuzey Kıbrıs Fahri Konsolosu Dr.Kandemir Özdemir ve öğrencilerin üniversitedeki hocaları tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!