Başarıya ödül

Güncelleme Tarihi:

Başarıya ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 13:38

MÜNİH ve civarında yaşayan ve Türkiye’deki Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı’yla üniversiteyi kazanan 20 öğrenci ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Törene Münih Başkonsolosluğu adına Celal Atik ve Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Öğrencilerden Oğuzcan Aybeyik Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü, Merve Kaya Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünü, Burçin Uğur Ankara Gazi Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünü, Görkem Emre Özer Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisat Bölümünü, Merve Yavuz Gazi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü, Eda Özer İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünü okumaya hak kazandı.

Münih Türk- Alman Öğrenciler Birliği Başkanı Zeynep Özgen birliğin çalışmaları ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Münih Yabancilar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ise Bavyera’daki yeni eğitim sistemi ve olası sorunların çözüm yolları konulu bir sunum yaptı.

Münih Türk - Alman Ögrenciler Birliği ve Yurtdışı Eğitim Akademisi (YEK) temsilcisi Levent Karadağ ise Almanya’da okullarını yarım bırakmak zorunda kalan Türk gençlerinin Türkiye’de açık lise sınavlarına (AÖL) ve üniversite giriş sınavlarına (YÇS ve YÖS) hazırlanmaları için gerekli olan bilgileri verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!