Başarılı göçmenleri de görelim

Güncelleme Tarihi:

Başarılı göçmenleri de görelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 10:33

Hessen Uyum Bakanı Jörg-Uwe Hahn, "Almanya'da yaşayan başarılı göçmenleri göz ardı etmeyelim. Göçmen deyince akla hemen "başörtülü kadın" gelmemesi için Alman basınına büyük görev düşüyor" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hessen Eyaleti Adalet ve Uyum Bakanı Jörg-Uwe Hahn, 100'ü aşkın üyesi bulunan Rhein Main Türk Alman İşverenler Derneği'nin (DTGB) çalışmalarını yakından görmek için Rüsselsheim'a geldi. Aralarında çeşitli sektörlerden çok sayıda Türk kökenli işadamının bulunduğu derneğin üyelerinden Turgut Sezgin'e ait temizlik firmasını ziyaret eden Bakan Hahn "Önemli olan kişinin nereden geldiği değil, burada yaşaması ve işinde başarılı olması. Sayın Sezgin de bunun en iyi örneklerinden" dedi.

Adana mı, Bursa mı?
Almanya'da yaşayan başarılı göçmenlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini de vurgulayan Bakan Hahn "Göçmenlerin sadece başörtülü kadın olmadığını göstermemiz yazım. Bunun için Alman basınına büyük görev düşüyor" diye konuştu. Hessen Eyaleti'ne Türkiye'den kardeş bölge seçmek için kısa süre önce heyet olarak Türkiye'de bulunduklarını da hatırlatan Hahn "Henüz karar verilmedi. Adana ile Bursa ağır basıyor. Ancak kesin sonucu eylül ayında vereceğiz" bilgisini verdi.

400 çalışanı var
DTGB Başkanı Tibet Altıntaş, Türk kökenli işadamlarının Almanya genelinde yüz binlerce insana iş imkanı sunduğunu hatırlatırken "Ülke genelinde çok sayıda işçiye çıkış verildiği şu dönemde 400 çalışanı bulunan Sezgin temizlik firmasının yeni eleman alması ve meslek eğitim yerlere sunması dikkat çekiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!