Başarılarınız umutlandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Başarılarınız umutlandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2011 18:53

BASBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’nın başkenti Berlin’de Kreuzberg Meslek Eğitim Merkezi’ni (BWK) ve Merkez Camisi’ni ziyaret etti. Bozdağ, BWK müdürü Nihat Sorgeç’ten eğitim merkezi hakkında bilgi aldıktan sonra, buradaki sınıfları gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

Haberin Devamı

Daha sonra Merkez Camisi’ne geçen Bozdağ, vatandaşların sorunlarını dinledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bozdağ, Türklerin Almanya’ya gelişinin 50. yılında gelinen noktayı büyük bir başarı hikayesi olarak değerlendirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

”Çünkü 50 yıl önce Türkler Almanya’ya sadece işçi olarak gelmişlerdi. Türkler artık adece işçi değil, aynı zamanda çok başarılı siyasetçi, ticaret erbabı, bir bilim insanı, sanat insanı, spor insanı. Bugün 70 bin civarında işletme ile Almanya’da 350 binden fazla insana iş veren Türk iş adamları 35 milyar Euro civarında ciro yapıyorlar. 50 sene sonra Türklerin ortaya koydukları başarı hikayeleri bizi gururlandırıyor. Geleceğe dair de fevkalade umutlandırıyor.”

Gelirken geri dönmek için gelenlerin, kanaatlerini değiştirdiklerini ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkler Almanya ile ilişkilerinin sürmesini istiyorlar. Uyum istiyorlar, ama uyumu Almanlaşarak değil, kendi kimliklerini muhafaza ederek burada uyumlu yaşamayı talep ediyorlar. Hem Türkiye’nin hem Almanya’nın bu yeni gerçeklere göre politikalarını gözden geçirme ihtiyacı da ortada."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!