Bartınlılar Herne’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bartınlılar Herne’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2010 13:06

Avrupa'da Yaşayan Bartınlılar Derneği'nin düzenlediği gecede hemşehriler hasret giderdiler. Herne Çağdaş Düğün Salonu'ndaki gecede Bartınlılar geç saatlere kadar eğlendiler.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentindeki Avrupa'da Yaşayan Bartınlılar Derneği'nin düzenlediği gecede hemşehriler buluştu. Herne Çağdaş Düğün Salonu'nda düzenlenen gecede hasret gideren Bartınlılar geç saatlere kadar eğlendiler. Konuklara yöresel yemeklerin ikram edildiği gecede Bartınlılar birbirinden hareketli türküler eşliğinde pisti bir an olsun boş bırakmadılar. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen gecede dernek başkanlığı görevini Sezai Çağdaş'tan devralan işadamı Adem Çukur konuklara derneğin yeni hedeflerini anlattı. Çukur, tüm Karadeniz insanını kucaklayabilmek için derneğin adının Karaelmaslılar Eğitim ve Kültür Derneği olarak değiştirileceğini duyurdu.

Eğitim ön plana çıkacak

Başkan Adem Çukur çalışmalarında eğitimi ön plana çıkartacaklarını belirterek şunları söyledi: “Dernek bünyesinde kadın ve gençlik kolları kurulacak. Çocukların ev ödevlerine yardım kursları ve gençlere bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Böylece çocuklarımıza ve gençlerimize gelecek vizyonu kazandırmak istiyoruz. Bartınlı hemşehrilerimizden ricam derneğimize üye olarak bizlere destek çıkmaları.” Geceye Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ile Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin de katıldı. Türkiye'den gelen konuklar yaptıkları konuşmalarda Bartınlılara yöre kültürünü yaşatma çabalarından ötürü teşekkür ettiler. Sunuculuğunu Mehmet Yılmaz'ın yaptığı gecede Dj.Cem, Faruk K., Sezai Çağdaş ve Çağdaş Düğün Salonu Orkestrası davetlilere güzel saatler yaşattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!