Barones Ece’den kadınlara mesaj

Güncelleme Tarihi:

Barones Ece’den kadınlara mesaj
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 12:22

İNGİLİZ Parlamentosu’nun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda, Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD) tarafından çay partisi düzenlendi.

Haberin Devamı

İngiliz politikacılarla, dernek üye ve dostlarını biraraya geldiği etkinliğe Türk kökenli Barones Meral Hüssein- Ece ev sahipliği yaptı. Toplantıda konuşan Barones Ece, Türk kadınının Britanya toplumundaki yerine değinerek İngiliz Parlamentosu’nda kadın oranının sadece yüzde 20’lerde kaldığına değinerek, oranı yükseltmek için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Birçok okulda, kurumda konuşmacı olarak bulunduğunu, kendi geçmişinden örnekler vererek, her insanın çok isterse, hedef edinirse varmak istediği yere ulaşabileceğini belirten Ece, “Eğitim birçok kapıyı açan en iyi yoldur. Genç kadınlara mesajım, okula gidin ve çok çalışın. Size dikte edilip, yapma denileni değil, çok istediğiniz, kafanıza koyduğunuzu yapın. Gerçek potansiyelinizine kavuşana kadar gayret edin. Çok çalışın” mesajını verdi.

‘KADINLAR KRİZİ ÖNLER’
Günün ilk konuşmacısı ve aynı zamanda koalisyon hükümetinin, Lordlar Kamarası’ndaki “Yüksek Öğrenim, Kadınlar ve Eşitlikler” sözcüsü Barones Verma söz alarak, BTKD’nin düzenlediği anlamlı etkinlikte, Türk kadınları arasında bulunmaktan memnunluk duyduğunu belirtti. Ece’nin, Lordlar Kamarası’na gelmesine çok sevindiğini kaydeden Verma, kendisinin de Lordlar Kamarası’ndaki ilk Hint asıllı kadın üye olduğunu, Türk barones ile aynı değer ve görüşleri paylaştıklarını ifade etti.

Barones Verma, “Türkiye’de yönetici kademesindeki kadınların sayısındaki yükseklik memnunluk verici. Ancak, aile içi şiddet ne yazık ki ülkenizde çok yaygın. Kadınların topluma yararlı hale gelmesini, çalışmasını ve politik hayata atılmalarını candan destekliyorum. Politikanın kalbinde, yerel yönetim ve hükümet yönetiminde çok daha fazla sayıda kadın görmek istiyoruz. Biz kadınlar dünyada mali işlere el atmış olsaydık, bugünkü kriz ortamı olmazdı” diye konuştu. Günün son konuşmacısı ise Hackney South ve Shoreditch Milletvekili Meg Hillier oldu.

KATKI SAĞLAMAK İSTİYOR
Milletvekili Hillier, seçim bölgesinin ülkenin en fazla Türkçe konuşulan bölgesi olduğunu belirterek, “Türkçe konuşan toplumun İngiltere’deki başarılarını memnuniyetle izliyoruz. House of Lords (Lordlar Kamarası) ve House of Commons’da (Avam Kamarasında) daha fazla Türk üye görmek istiyoruz. Topluma bir katkıda bulunmak, yardımcı olmak istiyorsanız beni arayın. İletişimini en iyi şekilde yapmanıza yardımcı olurum” mesajını verdi.

Etkinliğe Onursal Başkan Sefire Emel Çeviköz, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı ile Lordlar Kamarası üyelerinden Barones Nicholson, Barones Maddock, Barones Miller, Barones Scott, Barones Randerson, Büyükelçilik Müsteşarı Meltem Büyükkarakaş, Aslı Güven, Londra Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Joanne McCartney, Enfield Belediyesi Üyesi Alev Cazım, Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilcisi Sundus Abbas, BTKD Başkanı Maviş Fuchs, geçen dönem Başkanı Servet Hassan ile üye ve dostlarından oluşan 80 konuk katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!