Güncelleme Tarihi:
Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan 'Barışarock Festivali", İstanbul Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkında kurulacak kamp alanında, 9 Ağustos Cumartesi 13.00de başlayıp, 10 Ağustos Pazar 24.00e kadar aralıksız müzik ziyafetiyle sürecek.
'Alternatif ve ticari olmayan bir müzik festivali" sloganıyla yola çıkan Barışarockda bu yıl aralarında Mor ve Ötesi, Hakan Kurşun, Gevende, Feryal Öney, Genç Cazcılar/Ferhat Öz, Evo Trio, Human Harvest, Ahibba, Smyrname, Heavy Cross, Change of Plans gibi yerli yabancı birçok müzisyen sahne alacak.
Coca Colanın 'Rockn Coke" adıyla, 2003te gerçekleştirdiği festivale tepki olarak, aynı yıl doğan 'Barışarockö, bu yıl 'Savaşa, işgale, milliyetçiliğe, ırkçılığa, küresel ısınmaya karşı" alt başlığında birçok etkinlik gerçekleştirecek.
Çokuluslu şirketlerin savaşla ilgisini açığa çıkarmak ve müziğin küreselleşmenin bir aracı haline getirilmesine tepki olarak doğan 'Barışarock" festivali, sadece rock müziğini değil, tiyatro, sinema, sanat atölyeleri, oyunlar ve söyleşilerle dikkat çekecek.
İKİ AYRI TARZDA SAHNE
Barışarock 2008 sahnesi bu yıl diğer yıllarda farklı olarak ilk kez izleyici ile buluşacak müzisyenlere yer verecek. '6. Barışarocak"ta, Rock Sahnesi ve Alternatif Sahne (etnik, hip-hop, reggea, elektronik) diye iki ayrı sahne olacak. Barışarockun her iki sahnesinde de tarzların, tınıların, notaların buluşması gerçekleşecek.
Rock Sahnede, 9 Ağustos Cumartesi günü Mor Ve Ötesi, Sakin, Kırmızı Nokta, Human Harvest, Ahibba, Smyrname, Heavy Cross, (Gürcistan) Bajar / Vedat Yıldırım, 10 Ağustos Pazar günü de Hakan Kurşun, Kramp, Ferec, Ehli Keyf, Teneke Trampet, DDR, Marsis gibi gruplar olacak.
Alternatif Sahnede ise festivalin ilk günü, Gevende, Feryal Öney, Mahşeri Cümbüş, (Tiyatro Sporu) Change of Plans, Pazar Günü de BarışaRap Contest, (HipHop Atölyesi) Genç Cazcılar / Ferhat Öz, Evo Trio, Iya Wanes ve çeşitli DJlerin katıldığı, Elektronik Mini Festival programı gerçekleştirilecek.
TOPLUMSAL HAFIZA CANLI TUTULACAK
Festivalde 'Deniz rezervleri", 'Agostan filmler", 'Durde", 'Kazım Koyuncu", 'BarışiçinSinema", '1 Mayıs 2008" gibi çok sayıda belgesel film gösterilecek.
Festivalde ayrıca, 'Savaşa hayır", 'Küresel ısınmayı durdurun", 'Milliyetçiliğin darbe ile dansı", 'Suyuma dokunma", 'Örgütlenme ve genel ahlak", 'Darbeye hayır", 'Müzik ve muhalefet", 'İsyanın müziği", 'Barış meclisi söyleşisi", 'Rengarenk mi, tek renk Türkiye mi?", 'GENÇ-SEN forumu", 'Başka bir tarih mümkün" söyleşileri ve forumları da gerçekleştirilecek.
ZENGİN ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Festivalde 'Nükleere karşı sanat" çalışması, 57 ülkeden 255 sanatçının katıldığı, savaş karşıtlığı ve özgürlük üzerine çeşitli sanat projeleri üreten 'Artists For Peace Topluluğu"nun, 'Savaşın Dehşeti" adlı çalışması, dijital duvar resmi 'DIGIMURAL", Filistin işgalini konu alan fotoğraf sergisi, yaşayan kütüphane, gençlerin kimlik farkı gözetmeksizin bir araya gelerek sohbet edebildikleri bir ortam yaratma niyetiyle doğan 'Sosyal Haklar Kıraathanesi", graffiti, dünya barışının simgesi haline gelen kağıttan turna yapımı, fotoğraf, uçurtma, kukla, bileklik, ritm, pankart atölyeleri yer alacak.