Güncelleme Tarihi:
Ağustos 2010'a kadar devam edecek projeyi desteklemek amacıyla Uyum Bakanlığı bütçesinden 30 bin Euro maddi kaynak ayrıldığını bildirmek üzere TDG'yi ziyaret ettiğini söyleyen Bakan Hahn, şunları söyledi:
Siz kolay ulaşıyorsunuz
"Türk-Alman Sağlık Vakfı, geçen yıllarda olağanüstü çalışmalar yaptı. Ağırlıklı olarak uyum rehberlerinin kazanılması, eğitilmesi, velilere yönelik bilgilendirme ve doktorlarla işbirliğini öngören projenize eyalet olarak destek vermekten mutluyum. Maalesef, madde bağımlılığı ve şiddet göçmenler arasında da yaygın ve tabulaştırılan bir konu. Bu nedenle, yardım kuruluşlarının sunduğu hizmetlerden fazla yararlanılmıyor. TDG'nin yürüttüğü bu projeyle, göçmenlere kolayca ulaşılıyor ve sorunların çözümünde katkıda bulunuluyor."
Hotline önemli köprü
Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin de, Uyum Bakanı Hahn ve bakanlığında, TDG projesine verilen destekten dolayı teşekkür etti. Dr. Bilgin, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken şunları dile getirdi: "Maddi destek iyi, ama verdiğiniz manevi destek de bizim için çok değerli. Şiddet, kültür, din, dil ve ırk ayrımı yapmıyor. Şiddet konusunda göçmenlere yönelik çok az proje var. Hürriyet Gazetesi'nin başlattığı ve bizim de TDG olarak destek verdiğimiz Aile İçi Şiddete Son kampanyası çerçevesinde Türkçe ve Almanca hizmet veren Acil Telefon Hattı, mağdurlar ile yardım kuruluşları arasında önemli bir köprü görevi üstlendi. Son 4 yılda bin 500'den fazla kişiyle 2 bine yakın görüşme yapıldı. Yüzlerce şiddet mağduruna doğrudan yardım yapılabildi."
Yürüttükleri Şiddet Projesi çerçevesinde ayrıca, Wetzlar, Giessen ve Stadtallendorf'ta yaklaşık 70'e yakın uyum rehberi yetiştirdiklerine işaret eden Dr. Bilgin, "Gönüllü olarak çalışan uyum rehberleri, yaşadıkları bölgedeki Türk ve Rus ailelerine gidip, eğitimde aldıkları bilgileri aktarıyorlar ve ailelerin karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımda bulunuyorlar" dedi.