Bakandan uyuma vurgu

Güncelleme Tarihi:

Bakandan uyuma vurgu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2009 10:59

Üç yıl önce yaptığı bir açıklamada, "İslamiyet Almanya'nın bir parçası" diyerek federal hükümetin uyum çalışmalarını hızlandıran Alman İçişleri Bakanı Schaeuble, partisi CDU'nun Berlin'de verdiği iftar yemeğinde bu sözlerini yineleyerek, "Başlattığımız uyum süreci, seçimlerden sonra da devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Eyalet Parlamentosu Hıristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDU) Meclis Grubu ile CDU bünyesindeki Alman-Türk Forumu (DTF) Berlin Teşkilatı iftar yemeği verdi.

Berlin Eyalet Parlamentosu'nda verilen iftarın konuğu ise Federal Alman İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble oldu. İftar davetine, bazı İslam ülkelerinin büyükelçileri ile CDU eyalet milletvekili ve CDU Federal Yönetim Kurulu üyesi Emine Demirbüken-Wegner, DTF Berlin Başkanı Ertan Taşkıran, CDU Uyum Sözcüsü Kurt Wansner ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Süreç durmayacak
Üç yıl önce yaptığı hükümet açıklamasında "İslamiyet'in Almanya ve Avrupa'nın bir parçası" diyerek federal hükümetin uyum çalışmalarına hız veren ve bu çerçevede İslam konferansları ve uyum zirveleri düzenleyen İçişleri Bakanı Schaeuble, iftarda yaptığı konuşmada, İslamiyet'le ilgili sözlerini yineledi. Schaeuble, artık Almanya'da Müslüman göçmenler ile Almanlar'ın daha sık biraraya gelmeye başladığını belirtirken, globalleşen dünyada barışın ve huzurun sağlanabilmesi içen toleransa ve daha sıkı işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bakan Schaeuble, hükümetleri döneminde uyum konusunda çok ciddi adımlar atıldığını kaydederken, “27 Eylül genel seçimlerinden sonra sonuç ne olursa olsun artık bu süreç devam edecektir” diye konuştu.

Uyumun anahtarıyız
DTF Berlin Başkanı ve aynı zamanda CDU üyesi olan Ertan Taşkıran ise, CDU'nun uyumun anahtarı olduğunu kaydetti. Taşkıran, başlatılan Uyum Zirvesi ve İslam konferansının, göçmenlerin uyumuna verilen önemi gösterdiğini sözlerine ekledi.
İftar öncesi, masasında bulunan büyükelçileri tek tek yerlerinde ziyaret eden Bakan Schaeuble, iftar sonrası ise sivil toplum temsilcileriyle biraraya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!